Katlanabilir telefon rekabeti artacak: Xiaomi Mix Fold 3 özellikleri ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Katlanabilir telefon rekabeti artacak: Xiaomi Mix Fold 3 özellikleri ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Xiaomi, geçen sene amiral gemisi seviyesindeki Mix Fold 2 modelini tanıttı. Teknoloji şirketi şimdi de bu modelin halefi olacak Xiaomi Mix Fold 3 için hazırlık yapıyor. Akıllı telefonun teknik özellikleri şimdiden belli olmaya başladı.

Xiaomi Mix Fold 3, gücünü 4 nanometre üretim sürecinden geçen Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden alacak. İşlemci; bir tane 3.36 GHz hızında Cortex-X3, iki tane 2.8 GHz hızında Cortex-A710, iki tane 2.8 GHz hızında Cortex-A715 ve üç tane 2.0 GHz hızında Cortex-A510 çekirdeklerine sahip.

Xiaomi Mix Fold 3; 6,5 inç büyüklüğünde iç ve 8,02 inç büyüklüğünde katlanabilir ekrana sahip olacak. Ekranların her ikisi de 120 Hz yenileme hızında, OLED Full HD Plus çözünürlüğünde ve delikli tasarımda olacak.

XIAOMI MIX FOLD 3, KAMERA ÖZELLİKLERİYLE DİKKAT ÇEKECEK

Akıllı telefonun en çok dikkat çeken detayı ise kamera özellikleri oldu. Xiaomi Mix Fold 3; 50 Megapiksel IMX 989 ana kamera, 50 Megapiksel IMX 858 ultra geniş açılı kamera, 50 Megapiksel telefoto lens ve 50 Megapiksel IMX 858 periskop lense sahip olacak.

2023 yılının ikinci yarısında çıkması beklenen telefon, 67 W kablolu ve 50 W kablosuz şarjla desteklenecek. Yazılım yönünden de MIUI 14 tabanlı Android 13 ile kutudan çıkacak.

262 gram ağırlığında olacak telefon; siyah deri ve beyaz cam seçeneklerinde sunulacak. Fiyat etiketiyle ilgili ise ön bilgi mevcut değil. Fakat belirtmek gerekiyor ki bu telefon, selefinde de olduğu gibi Çin pazarı dışında satışa sunulmayacak.

(Gsmarena ve Gizchina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...