Korkunç deney: Yapay zeka, 6 saatte 40 bin kimyasal silah üretti

Düzenleyen:
Korkunç deney: Yapay zeka, 6 saatte 40 bin kimyasal silah üretti

TEKNOLOJİ Haberleri

Günümüz toplumunda yapay zeka ( AI) çoğunlukla iyi işler için kullanılıyor ama ya kötü amaçlara alet edilirse? Collaborations Pharmaceuticals araştırmacıları, yardımcı ilaçları aramak için oluşturulmuş bir yapay zeka kullanarak deneyler yaparken kendilerine bu soruyu sordu ve korkunç bir cevaba ulaştılar.

Nature Machine Intelligence dergisinde yayımlanan bir makaleye göre, araştırmacılar yapay zekanın kadar kolay kötüye kullanılabileceğini göstermek için yardımcı ilaçları aramada kullanılan yapay zekayı bir tür ‘kötü oyuncu’ moduna soktu. Yani yapay zeka sistemini kimyasal silahlar aramak için değiştirdiler. 

Araştırmacıların tek yapması gereken, toksisiteyi ortadan kaldırmak yerine araştırmak için metodolojilerini değiştirmekti. Makine öğrenimi algoritması sadece altı saat içinde 40 bin kimyasal silah bileşeni seçeneği üretti. 

Yapay zeka algoritması, bazıları şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü sinir ajanı olan VX'e benzeyen on binlerce yeni madde buldu. Deney, yapay zeka modellerini neden daha yakından izlememiz gerektiğinin ve sonuçlarını ayrıntılarıyla düşünmemiz gerektiğini açıkça gösteriyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...