Lider şaşırtmadı: En çok kullanılan müzik platformu belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lider şaşırtmadı: En çok kullanılan müzik platformu belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Müzik hizmetinde Apple ve Spotify iki ezeli rakip. Fakat Apple, söz konusu müzik hizmeti olunca resmi verileri açıklamaktan uzak duruyor. Yine de açıklanan tahmini verilerle iki şirket arasında kimin zirvede yer aldığı belli oldu.

Phone Arena tarafından bugün paylaşılan haberde Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği (NMPA) resmi toplantısında CEO ve Başkan David Israelite müzik akış endüstrisindeki tercihleri açıkladı.

MÜZİK ENSDÜSTRİSİNDE SPOTIFY ZİRVEDE

Israelite'in yaptığı açıklamaya göre Apple Music'in 2023 Şubat ayında sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde 32,6 milyon kullanıcısı vardı. Bu veri muhtemelen altı ay içerisinde artış gösterse de Spotify'ın önüne geçmesi için yeterli değil.

Lider şaşırtmadı: En çok kullanılan müzik platformu belli oldu

Müzik devi Spotify'ın ise sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde 44,4 milyon abonesi var. Bu veri dünya çapında ise mart ayı için 210 milyon aboneye yükseliyor. Ortalama olarak hesaplandığında ise Spotify sadece ABD pazarındaki üyelikleriyle abonelik sayısının yüzde 25'ini oluşturuyor. 

Spotify'ın bu alanda lider olması ise uygulamanın hem Android hem de iOS cihazlardan indirilebilir olmasından kaynaklanıyor. Fakat Apple Music için durum aynı değil. Apple Music sadece iOS cihazlarla uyumlu. Fakat yine de Amerika'daki ikinci büyük akış hizmeti konumunda yer almasından dolayı büyük bir başarı elde ediyor.

Öte yandan ABD'de üçüncü sırada 29,3 milyon aboneyle Amazon müzik; dördüncü sırada ise 8,5 milyon aboneyle YouTube Müzik yer aldı. Dördüncü sırada ise çok fazla popüler olmayan Pandora 2,4 milyon aboneyle son sırada bulunuyor.

(Kaynak, Phone Arena)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...