Meta Gazze'deki sansürlerine yenisini ekledi: Hamas'ın esirleri bıraktığı görüntüler silindi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Meta Gazze'deki sansürlerine yenisini ekledi: Hamas'ın esirleri bıraktığı görüntüler silindi

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Instagram ve Facebook'un sahibi sosyal medya devi Meta, El Kassam Tugayları'nın dün akşamki esir bırakma görüntülerini içeren tüm paylaşımları sildi.

Muhabir: Murat Makas

İsrail-Hamas arasındaki çatışmaların 48. gününde taraflar arasında esir takasına ilişkin anlaşma sağlanırken, 4 günlük de insani ara verildi. 

Esir takası mutabakatı kapsamında dün ve önceki gün toplamda 26 İsrailli ve 78 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Sosyal medyaya da yansıyan görüntülerde esirlerin aileleri ile kavuştuğu anlar duygulandırdı.

PAYLAŞIMLAR SİLİNDİ

Öte yandan Facebook ve Instagram'ın, El Kassam Tugayları'nın dün akşamki esir bırakma görüntülerini içeren tüm paylaşımları kaldırdığı görüldü.

Sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çeken tutuma ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

META'NIN İLK SANSÜRÜ DEĞİL

Ancak daha önce de Instagram ve Facebook'un sahibi sosyal medya devi Meta, İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıya ilişkin paylaşılan görüntüleri sansürlemiş, paylaşımları silmişti.

İfade özgürlüğü bağlamında Meta ile doğrudan işbirliği yapan Filistinli dijital haklar grubu 7amleh'in sözcüsü Eric Sype, çatışmayla ilgili sansürlenen gönderiler hakkında yüzlerce kullanıcının şikayetinin belgelendiğini ifade ettmişti.

Meta ise sansür sonrası paylaşımların 'teknik bir sorun' nedeniyle silindiği açıklamasını yapmıştı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...