Meta, 'Threads'de yine baltayı taşa vurdu: 30 gün süre tanıdı!

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Meta, 'Threads'de yine baltayı taşa vurdu: 30 gün süre tanıdı!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Threads adlı bir yazılım şirketi, Meta'nın alan adını satın almak için girişimde bulunduğunu ve daha sonra Facebook hesaplarını kapattığını ileri sürdü. Yazılım şirketi, Meta'yı mahkemeye vereceğini açıkladı.

Threads Software Limited adlı İngiltere merkezli bir yazılım şirketi, Threads adını kullanması nedeniyle Meta'ya karşı yasal işlem başlatacağını belirtti. Şirket, işletmelerin telefon çağrılarını, e-postaları ve mesajları takip etmesine yarayan yapay zeka destekli 'akıllı mesaj merkezi' geliştiriyor ve 2012'den beri 'Threads' ticari markasına sahip olduğunu ifade ediyor.

Meta'nın bu yaz piyasaya sürdüğü 'Threads' isimli Twitter benzeri platformuyla aynı adı taşıyan yazılım firması, Meta avukatlarının Nisan 2023'ten beri kendilerine ait 'thread.app' alan adını satın almak için dört ayrı girişimde bulunduğunu ve nihayetinde Facebook hesaplarının Meta tarafındandan kapatıldığını iddia ediyor.

Şirket yaptığı açıklamada, "Tüm teklifler reddedildi. Alan adının satılık olmadığı Meta'nın Instagram hesabına açıkça belirtildi. Temmuz 2023'te Meta'nın Instagram'ı 'Threads' sosyal medya platformunu duyurdu ve Threads Software Limited'i Facebook platformundan kaldırdı." ifadesini kullandı. 

META'YA THREADS ADINI BIRAKMASI İÇİN 30 GÜN SÜRE VERDİ 

Yazılım şirketi, Meta'ya 'Threads adını kullanmayı bırakması' için 30 gün süre verdiğini ve sosyal medya şirketinin bunu reddetmesi halinde Birleşik Krallık mahkemelerinden tedbir talebinde bulunacağını açıkladı.

Meta'nın 'thread.app' için ne kadar para teklif ettiği belli değil.

Öte yandan, Meta'nın Twitter'a rakip olarak temmuz ayında piyasaya sürdüğü Threads, marka adı konusunda ilk defa sorun yaşamıyor. Moda perakendecisi American Threads, sosyal medya uygulamasının yeni çıktığı dönemde Instagram'da '@Threads' kullanıcı adını taşıyordu. Meta'nın Threads'i ise Instagram'da '@threadsapp' ve Threads'de 'threadsapp.net' adlarına sahipti.

Meta, 'Threads'de yine baltayı taşa vurdu: 30 gün süre tanıdı!

Bir ay sonra, moda perakendecisinin Instagram hesabının kullanıcı adları herhangi bir açıklama yapılmadan @americanthreads (ve Threads'te americanthreads.net) olarak değiştirilirken, Meta @Threads kullanıcı adının kontrolünü ele geçirdi.

Yazılım şirketi Threads Software Limited'e dönecek olursak, bu defa marka adının Meta'ya kaptırılmaması için mücadele edeceklerini vurguluyor. 

Şirket, "Son 10 yılda Threads ismine büyük bir yatırım yaptık ve sırf Meta, bir mesajlaşma hizmeti için zaten bulduğumuz ismi beğendi diye bu yatırımı iptal etmek zorunda kalmak istemiyoruz. Meta'nın ürünüyle karıştırılmayı önlemek için hizmet adını değiştirmemiz, hizmeti teknolojik liderliği kaybetmemize yetecek kadar geriletebilir." diyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...