Instagram ve WhatsApp'daki skandal hataların ardından Meta düğmeye bastı

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Instagram ve WhatsApp'daki skandal hataların ardından Meta düğmeye bastı

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

ABD merkezli teknoloji devi Meta, Yapay Zeka'dan sorumlu ekibini dağıttı. Artık ekibin, diğer yapay zeka ekipleriyle çalışacağı açıklandı.

Meta'nın, kaynaklarının çoğunu üretken yapay zekaya ayırdığı için Sorumlu Yapay Zeka (Yapay Zekadan Sorumlu ekip/ RAI) ekibini dağıttığı açıklandı. The Information haber sitesi, şirket içi bir belgeyi gerekçe göstererek gelişmeyi duyurdu. Belgeye göre RAI üyelerinin çoğu şirketin üretken yapay zeka ürün ekibine geçecek, diğerleri ise Meta'nın yapay zeka altyapısı üzerinde çalışacak.

Şirket düzenli olarak yapay zekayı sorumlu bir şekilde geliştirmek istediğini vurguluyor ve hatta şirketin hesap verebilirlik, şeffaflık, güvenlik, gizlilik ve daha fazlasını içeren "sorumlu yapay zekanın sütunlarını" listelediği bir sayfası bile var.

Meta'yı temsil eden Jon Carvill, şirketin "güvenli ve sorumlu yapay zeka gelişimine öncelik vermeye ve yatırım yapmaya devam edeceğini" aktardı. Şirketin ekibi bölmesine rağmen, bu üyelerin "sorumlu yapay zeka geliştirme ve kullanımına ilişkin ilgili metalar arası projeleri desteklemeye devam edeceklerini" belirtti.

SOSYAL MEDYA AĞLARINDAKİ SKANDAL HATALAR DEĞİŞİME NEDEN OLDU

Ekip bu yılın başlarında zaten bir yeniden yapılanmaya gitmişti ve birçok kişi işten çıkarılmıştı. Bununla birlikte, 2019'dan bu yana faaliyet gösteren RAI ekibinin çok az özerkliğe sahip olduğu ve girişimlerinin uygulamaya koyulmadan önce uzun görüşmelerden geçmesi gerektiği belirtildi.

Sorumlu Yapay Zeka ekibi, Meta platformlarındaki (Instagram, WhatsApp, Facebook, sanal gerçeklik gibi) moderasyon sorunları vb. problemleri önlemek için çalışmalara katılmak, şirketin modellerinin yeterince çeşitli bilgilerle eğitilip eğitilmediği gibi yapay zeka eğitim yöntemleriyle ilgili sorunları belirlemek için kuruldu.

Meta'nın sosyal platformlarındaki otomatik sistemler; Facebook dil çevirisi sorunu, istekler karşısında önyargılı görseller üreten WhatsApp AI çıkartma oluşturma aracı ve insanların çocuklara yönelik cinsel istismar materyallerini bulmasına yardımcı olan Instagram algoritmaları gibi sorunlara yol açtı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...