Yapay zeka doktorluk mesleğini ele geçiriyor

Düzenleyen: / Kaynak: TechCrunch
- Güncelleme:
Yapay zeka doktorluk mesleğini ele geçiriyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechCrunch

Forward Health firması, 100 milyon dolar değerindeki dünyanın ilk yapay zeka doktor muayenehanesini üretti. Cihaz, tam vücut taramaları, kalp, tiroid, tansiyon, kilo, böbrek, karaciğer sağlığı taramaları ve çok daha fazla sağlık muayenesini yapabiliyor.

Sağlık hizmetleri sunan Forward Health, iki yıldır sessizce üzerinde çalıştığı şeyi açıkladı; yapay zekaya dayanan self-servis CarePod'lar. Bu cihazlarla doktor veya hemşireye ihtiyaç duyulmadan sağlık taraması yapmak mümkün. Kabin benzeri CarePod modülleri ABD'de San Francisco Körfez Bölgesi, New York, Chicago ve Philadelphia'dan başlayarak alışveriş merkezleri, spor salonları ve ofislerde kullanılmaya başlandı.

Forward'ın kurucusu ve CEO'su Adrian Aoun, cihaza ilişkin bilgi verdi. Sağlık hizmeti sunan modüllerin, kan testi, kan basıncı kontrolü ve sürüntü testi yapabildiğini anlattı. Hastanın yapması gereken tek şey ise, CarePod'a girip uygun testi belirlemek için gereken soruları cevaplamak.

İşte bu ön muayene doktor veya hemşire olmadan yapılıyor. Yapay zekanın tanısının ardından sistemde "görünmeyen" doktorlar uygun reçeteyi yazıyor. 

Peki, CarePod'un maliyeti ne kadar? Fiyatının aylık 99 dolar olduğu açıklandı. Bu ücreti ödeyenler, CarePod'un tüm testlerine ve özelliklerine erişim sağlıyor. 

YAPAY ZEKA DOKTOR MUAYENESİ NASIL KULLANILACAK? 

CarePod nasıl çalışıyor? Hasta, kapıya doğru yürüyor ve mobil cihaz aracılığıyla kapının kilidini açıyor. Tek başına içeri giren hasta sandalyeye oturuyor ve karşısındaki büyük dokunmatik ekranda işlem yapmaya başlıyor.

Yerdeki parlayan halka, tam vücut tarayıcının yerini göstermekte. Yan tarafta gizli çekmece bulunuyor ve bu ise gerektiğinde farklı tıbbi testler yapılması için. Hastaya bu süreç boyunca bir asistan rehberlik edecek.

CarePod ekranında hastanın yapmak istediği işlem seçenekleri listelenecek; tam vücut taraması, kalp sağlığı, tiroid testi, tansiyon, kilo yönetimi, diyabet taraması, COVID-19 testi, HIV taraması, böbrek ve karaciğer sağlığı gibi. 

Örneğin, kalp sağlığını seçtiniz, yandaki çekmece açılacak ve hastaya bir sensör sunulacak. Dokunmatik ekran, kullanıcıya sensörü kalbine yerleştirmesi talimatı verecek ve birkaç testin ardından teşhis ekranda görüntülenecek.

Eğer hasta için daha fazla tedaviye ihtiyaç varsa, Forward doktorları gerçek zamanlı olarak bulguları inceleyecek ve bir reçete veya ek muayene talimatı yazacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...