Meta'dan Facebook ve Instagram için reklamsız paket! İşte fiyatı

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Meta'dan Facebook ve Instagram için reklamsız paket! İşte fiyatı

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Meta, popüler sosyal medya platformları Facebook ve Instagram için yeni bir reklamsız abonelik seçeneği duyurdu. Yeni paketin fiyatı belli oldu.

Mark Zuckerberg'ün sahibi olduğu Meta şirketi, kullanıcıların Facebook ve Instagram platformlarına, zaman çizelgenizde görünen reklamlar olmadan erişebilmesi için yeni bir abonelik planı duyurdu. Şimdilik bu hizmet yalnızca Avrupa'da sunulacak.

YENİ ABONELİK SEÇENEĞİNİN FİYATI BELLİ OLDU

Bu abonelik iki farklı erişim yöntemi içeriyor. Sosyal ağları masaüstü veya tarayıcı üzerinden ziyaret etmek isterseniz aylık 9,99 euro ücret ödeyeceksiniz. iOS ve Android cihazlarda uygulama üzerinden ücret aylık 12,99 Euro olarak belirlendi.

Teknoloji devi Meta'nın bu yenilik ile birlikte amacı Avrupa dijital veri standartlarına uymak, kullanıcıların reklamları kaldırmak için ödeme yapmayı veya bunları ücretsiz olarak kullanmayı seçmesine olanak tanımak olarak görülüyor. Fakat verilerinin reklamlarda kullanılmak üzere toplanmasına izin veriliyor. Bununla beraber Dijital Piyasa Yasası ve GDPR'ye uymaya çalışılıyor.

Meta'dan Facebook ve Instagram için reklamsız paket! İşte fiyatı

Aynı zamanda ödeme yapmayan kullanıcıların, ödeme yapanlarla aynı kaynaklara ve muameleye sahip olacağı vaat ediliyor. Sadece reklamların varlığı, ikisi arasında fark ortaya koyuyor.

Şirket, paylaşımında yeni yasalara uymak istediğini duyurdu ve şu açıklamayı yaptı: "Gelişmekte olan Avrupa düzenlemelerinin ruhuna ve amacına saygı duyuyoruz ve onlara uymaya kararlıyız."

HER EK HESAP İÇİN AYRICA ÜCRET ALINACAK

Meta'nın sunduğu abonelik planı Avrupa'da yalnızca 18 yaş üstükullanıcılara sunulacak. Doğrudan size bağlı olan tüm Facebook ve Instagram hesaplarını kapsayacak. Ancak şirket Mart 2024'ten itibaren her ek hesap için ek ücret almaya başlayacak. Yeni abonelik seçeneğinin Türkiye'de ne kadarlık bir fiyatla kullanıma sunulacağı ise şimdilik merak konusu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...