Meta, Threads gönderilerini Facebook'a getiriyor!

Düzenleyen: / Kaynak: TechCrunch
- Güncelleme:
Meta, Threads gönderilerini Facebook'a getiriyor!

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechCrunch

Meta, X (eski adıyla Twitter) rakibi sosyal ağı Threads uygulamasında yer alan gönderileri Facebook akışında göstermeye başlıyor.

WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi popüler sosyal medya platformlarının sahibi olarak bilinen Meta şirketi çok yakında Facebook akışında Threads gönderilerini yayınlamaya başlayacağını açıkladı. Yeni işlev bugün kısıtlı sayıda kullanıcının karşısına çıkmaya başlasa da henüz herkesin kullanımına açılmadı.

Geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkan Threads uygulaması, metin tabanlı bir sosyal medya platformu olarak kısa sürede büyük bir ilgi gördü. X (eski adıyla Twitter) platformuna rakip olarak kullanıcılara sunulan uygulama, Facebook'un yeni adımıyla birlikte daha fazla kullanıcıya ulaşmayı amaçlıyor.

Bilindiği üzere Threads gönderileri halihazırda Instagram platformunun ana sayfa akışı üzerinden bir süredir gösteriliyor. Uygulamada dolaşan kullanıcılar, Threads'te yer alan son güncellemeleri pratik bir şekilde görüntüleme şansına sahip olabiliyor. Atılan yeni adımla birlikte ise şirket, benzer bir işlevi Facebook'a da taşıyor.

META, THREADS ETKİLEŞİMLERİNİ ARTIRMAK İSTİYOR

Gerçekleştirilen bu değişikliğin Threads ile etkileşimi nasıl etkileyeceği belli değil. Fakat bunun Meta'nın, kullanıcıları çekmekte zorlanan platformun görünürlüğünü artırma girişimi olması muhtemel görünüyor.

Meta, Threads gönderilerini Facebook'a getiriyor!

Threads, Elon Musk'un Twitter'ı satın almasından ve sosyal ağı özgür bir ifade platformuna dönüştürme planlarını duyurmasından sadece birkaç ay sonra, bu yılın Temmuz ayında kullanıcıara sunuldu. 

Ancak Threads başarılı olamadı. Uygulama ne yazık ki kısır ve cansız bir platform olduğu yönünde birçok eleştiri topladı. Ağustos 2023'te Meta, Instagram akışında Threads gönderilerini göstermeye başladı, ancak bu işlev aynı zamanda müdahaleci olduğundan ve uygulamayı kullanma deneyimini bozduğundan şikayet eden kullanıcılar tarafından da eleştirildi.

Meta, yeni değişiklik hakkında resmi olarak yorum yapmadı. Bununla birlikte, Facebook kullanıcılarının akışlarında Threads gönderilerini görmek isteyip istememe konusunda hiçbir seçeneği olmayacağı için bu değişikliğin mahremiyetin ihlali olarak görülebileceği düşünülüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...