Meta'nın metaverse hayalleri suya düştü! İşten çıkarmalar devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Meta'nın metaverse hayalleri suya düştü! İşten çıkarmalar devam ediyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Meta gün geçtikçe metaverse hayallerinden uzaklaşıyor. Şirket, Reality Labs'ın bir bölümünün işten çıkarılacağını açıkladı.

Meta, bu kez Reality Labs'in beklenen verimlilik beklentilerini karşılayamayan bir bölümünü hedef alarak daha fazla işten çıkarma planlıyor. Etkilenen bölüm, öncelikli hedefi gelecekteki VR gözlükleri, AR gözlükleri ve metaveri ile ilgili diğer cihazlar için özel çipler geliştirmek olan Facebook Agile Silicon Team'dir (FAST) olarak açıklandı.

Meta yöneticileri, FAST'in beklenen verimlilik hedeflerine ulaşamadığını ve daha fazla odaklanma ve organizasyona ihtiyaç duyduğunu söyledi. Şirket işten çıkarmaların "zor bir karar" olduğunu, ancak şirketin daha verimli ve etkili bir şekilde çalışması için gerekli olduğunu vurguladı. FAST'te işten çıkarılacak çalışanların sayısı henüz belli değil. Ancak bu bölümde yaklaşık 100 kişi çalıştığını tahmin ediliyor.

FAST, META'NIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYAMADI

İlk etapta Meta şirketinin FAST ekibinden beklentisi, 2021'in başlarında Mark Zuckerberg tarafından duyurulduğu üzere Quest 3 ve Quest 4 gibi karma gerçeklik başlıklarına özel çipler geliştirmek olarak biliniyor. 2022'nin bşalarında ise ekip, özel bir işletim sistemi oluşturmak için harekete geçmişti. Ancak ekibin beklentileri yeterince karşılayamadığı ortaya çıktı. 

Meta şu anda Quest 3 modelinde Qualcomm tarafından geliştirilen bir çipi tercih ediyor. Bu nedenle şirket, Snapdragon çiplerini satın almak yerine kendi çiplerini kullanmanın uzun vadeli faydalarını göz ardı ederek kısa vadeli bütçe dengesine öncelik tanıyor.

Meta'nın metaverse hayalleri suya düştü! İşten çıkarmalar devam ediyor

İşten çıkarmaların FAST'in geleceğini nasıl etkileyeceği şu anda belirsizliğini korumaya devam ediyor. Fakat bölümün metaverse'e yönelik çip geliştirme çabalarını yavaşlatabileceği veya tümüyle durdurabileceği düşünülüyor.

META'NIN BU YILKİ İLK İŞTEN ÇIKARMA KARARI DEĞİL

Alınan karar, Meta'nın Reality Labs'te yaptığı ikinci büyük işten çıkarma olacak. Şirket, Mart ayında da Reality Labs'in AR ve VR ekipleri arasında yaklaşık 1000 işten çıkarma yapmıştı.

Bu işten çıkarmalar, Meta'nın metaverse'e yönelik yatırımları konusundaki belirsizliğini yansıtıyor. Şirket, metaverse'in uzun vadeli bir fırsat olduğuna inanıyor, ancak bu alanın henüz erken bir aşamada olduğunu da kabul ediyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...