Microsoft'tan skandal hata! Windows 11'in gizli özelliklerini açan aracı kazara yayınladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Microsoft'tan skandal hata! Windows 11'in gizli özelliklerini açan aracı kazara yayınladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Microsoft, işletim sistemi Windows 11'in gizli özelliklerini açmayı sağlayan 'StagingTool' aracını yanlışlıkla internete sızdırdı.

Microsoft, çalışanlar tarafından Windows 11'in yayınlanmamış gizli özelliklerini etkinleştirmek için kullanılan dahili 'StagingTool' uygulamasını yanlışlıkla sızdırdı. Yazılım devi, genellikle deneysel veya gizli Windows 11 özelliklerini işletim sisteminin halka açık yapılarında test ediyor. Ancak şimdiye kadar Windows meraklıları, Microsoft'un henüz tüm test kullanıcıları için yayınlamadığı gizli özelliklere erişmek için üçüncü taraf araçları kullanmak zorunda kalıyordu. 

Microsoft'un StagingTool aracının dün yanlışlıkla yayınlanması, şirketin bu haftaki 'bug bash' etkinliğinin bir parçasıydı. Bu etkinlikte mühendisler, büyük güncellemeyi herkese yayınlamadan önce, kalan hataları gidermek için Windows 11 test kullanıcılarından gelen geri bildirimleri dikkate alır. 

Şirketin, RAR ve 7-Zip dosyaları için yerel destek de dahil olmak üzere bir sonraki büyük Windows 11 güncellemesini eylül ayında sunması bekleniyor.

İNTERNET KULLANICILARI FARK ETTİ 

Twitter kullanıcısı '

', StagingTool'u ilk olarak Çarşamba günü keşfetti ve Microsoft saatler sonra hızla kaldırdı. Dahili araç artık Windows topluluğu tarafından geniş çapta paylaşılıyor. StagingTool, Windows meraklılarının gizli Windows 11 özelliklerini etkinleştirmek için yıllardır kullandıkları üçüncü taraf ViveTool uygulamasına çok benziyor. 

StagingTool, Windows 11'in yayınlanmamış belirli bölümlerini etkinleştiren özellik kimliklerini değiştirmenize izin veren bir komut satırı uygulamasıdır. Windows meraklıları, Microsoft test için her yeni yapı yayınladığında yeni özellikleri arar. İşletim sisteminde, özellikleri etkinleştiren ve Windows topluluğunun Microsoft'un daha şirket yeni özellikleri onaylamadan önce hangi işletim sistemi eklemelerini denediğini görmesine izin veren gizli işaretler mevcut.

Mühendislerin yayınlanmamış özellikleri test etmek için kullandıkları dahili bir araç olduğu düşünüldüğünde, Microsoft’un kendi StagingTool aracının sızması, bu gizli özellikleri açma sürecini daha da kolay ve daha resmî hale getiriyor.

(Kaynak: The Verge) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...