Milli imkanlara geliştirildi: AKYA torpidosundan ilk başarılı atış

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Milli imkanlara geliştirildi: AKYA torpidosundan ilk başarılı atış

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Milli Savunma Bakanlığı tarafından milli imkanlarla geliştirilen AKYA eğitim torpidosu kritik bir testi başarıyla geçti. Bakanlık yaptığı açıklama ile AKYA'nın Marmara'daki denizaltıdan başarılı atış testi yapıldığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak, AKYA eğitim torpidosunun, denizaltılardan atış testlerine devam edildiğini açıkladı. Bakanlık, "İlk defa 'Müren' savaş yönetim sistemi kullanılarak Marmara Denizi'nde, TCG Preveze denizaltımızdan başarılı bir atış gerçekleştirildi. Bu başarıya katkısı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü, Savunma Sanayi Başkanlığı, TÜBİTAK, ROKETSAN ve ilgili tüm paydaşlara teşekkür ederiz." ifadesini kullandı. 

Roketsan'ın resmi internet sitesindeki açıklamaya göre, AKYA tümüyle milli imkanlarla geliştirilmiş, denizaltılardan çeşitli sınıf denizaltı ve su üstü hedeflerine angajman yeteneğine sahip yeni nesil ağır sınıf torpidodur. AKYA yüksek hız, uzun menzil, aktif/pasif sonar başlığı, dahili ve fiberoptik kablo üzerinden harici güdüm özelliğine sahiptir. Ayrıca su üstü hedeflerine karşı dümen suyu güdümü de kullanılmaktadır.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...