Musk'ın 'X' sevdası milyarları çöpe attı! Twitter'ın değeri çakıldı

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Musk'ın 'X' sevdası milyarları çöpe attı! Twitter'ın değeri çakıldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldıktan bir yıl sonra şirketin değerinin yüzde 55 düşüşle 19 milyar Dolar'a kadar gerilediğini düşünüyor.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk, bir yıl önce Twitter'ı satın aldığında herkes Twitter'ın değerinin 44 milyar Dolar olmadığını biliyordu. Artık Musk'ın da Twitter'ın değeri hakkındaki fikrini biliyoruz; sosyal medya ağının değeri 19 milyar Dolar.

Teknoloji sitesi The Verge tarafından görülen şirket içi belgelere göre, Pazartesi günü X'teki (eski adıyla Twitter) çalışanlara şirkette 19 milyar Dolar veya hisse başına 45 Dolar değerinde hisse senedi verildi. Bu fiyat, Musk'ın Twitter'ı orijinal satın alma fiyatına göre yüzde 55'lik indirime işaret ediyor.

Şirket içi belgelere göre şu ifadelere yer verildi: "Hisse başına adil piyasa değeri, geçerli vergi kurallarına uygun olacak şekilde bir dizi faktöre dayalı olarak Yönetim Kurulu tarafından belirlenir." Bu noktada, X'in başkanının Musk olduğunu ve henüz resmi bir kurul oluşturmadığını belirtelim.

X, KENDİ DEĞERİNİ ARTIK 19 MİLYAR DOLAR OLARAK GÖSTERİYOR

Musk, Twitter'ı devraldığından beri şirketin ücret planını yine özel bir şirket olan ancak çalışanların hisselerinin bir kısmını düzenli olarak dış yatırımcılara nakde çevirmesine imkan tanıyan SpaceX'i örnek alarak modellemek istediğini söyledi.

X'in çalışanlara sağladığı özsermaye türüne sınırlı stok birimleri (RSU/restricted stock units) deniliyor. Şirket içi belgelerde, bu RSU'ların veriliş tarihinden itibaren dört yıllık bir süre içinde kazanıldığı ve halka arz veya şirketin satışı gibi bir 'likidite olayının' gelir olarak vergilendirilmesini gerektirdiği belirtiliyor. Amerikan iş dünyası dergisi Fortune, X'in artık kendisi için 19 milyar Dolar değer biçtiğini yazmıştı.

Şu ana kadar X'teki personeller, Musk yönetiminden bu yana şirketin değerinin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmadan çalışıyordu. Bu hisse senedi ödülü bilgisi nihayet bu soruyu cevaplıyor ancak Musk'ın değerlemesi hâlâ çok cömert görünüyor. Zira, büyük yatırımcılarından biri olan Fidelity, X'in değerinin satıştan bu yana yüzde 65 düştüğünü ileri sürüyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...