NASA astronotu tarihe geçti!

Düzenleyen: / Kaynak: AA, NTV
NASA astronotu tarihe geçti!

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA, NTV

ABD merkezli uzay şirketi SpaceX, ABD'nin uzay ajansı NASA'nın Crew-4 mürettebatını Freedom kapsülü ve Falcon 9 roketiyle uzaya fırlattı. 27 Nisan 2022 günü gerçekleşen fırlatmanın ardından 28 Nisan günü uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) başarıyla kenetlendi.

Freedom isimli SpaceX'e ait Crew Dragon kapsülü ve Falcon 9 roketinden oluşan fırlatma aracı dün Kennedy Uzay Merkezinden Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatıldı. Başarılı fırlatmanın ardından kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) bağlandığı açıklandı. 

Dört kişilik Crew-4 ekibi, Dünya'nın yaklaşık 420 kilometre üzerinde Dünya'nın yörüngesinde dönen uzay üssüne 16 saatten kısa bir sürede ulaştı. 6 aylık görevi tamamlaması planlanan ekipte Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) bir astronot ve üç NASA astronotu bulunuyor. Ekipte yer alan Jessica Watkins, uzay istasyonuna ilk uzun süreli uçuş yapan siyah kadın olarak tarihe geçti. Ayrıca ekipte yer alan kadın ve erkek astronot sayısının eşit olması nedeniyle de bir ilke imza atıldı. Genellikle kadın sayısı daha az oluyordu. 

Crew-4 ekibinin uzay istasyonuna varmasıyla istasyondaki mürettebat sayısı 11'e yükseldi. SpaceX aracıyla gönderilen Crew-3 ekibinden 3 astronot Mayıs ayında Dünya'ya dönecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA, NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...