Netflix de Disney+ gibi Türk yapımlarını kaldırabilir: İşte nedeni

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix de Disney+ gibi Türk yapımlarını kaldırabilir: İşte nedeni

TEKNOLOJİ Haberleri

Disney+, geçen hafta Türk yapımları dahil olmak üzere birçok yapımı platformdan kaldırdı. Konuyla ilgili resmi açıklama gelmese de bu değişiklik için birçok spekülasyon yapıldı. Benzer bir hareketin Netflix tarafından da yapılacağı tahmin ediliyor.

Netflix başta olmak üzere tüm video akış hizmetleri pandemi döneminde hızlı bir abone artışı yaşadı. Fakat hayatın normale dönmesiyle birlikte insanlar bu platformlarda eskisi kadar aktif olmamaya başladı. Video akış hizmetleri de bunun üzerine kemer sıkma politikası uygulamaya başlıyor.

Geçen hafta Disney+'ın platformdan içerikleri kaldırması üzerine gözler, Netflix'e çevrildi. Webtekno'nun haberine göre Disney+'tan sonra Netflix de benzer bir politikayı uygulayabilir. 

NETFLIX DE KEMERLERİ SIKABİLİR

Webtekno tarafından yayınlanan habere göre Disney+'tan sonra Netflix de kemerleri sıkabilir. Çünkü her zaman izleyicisi olan Breaking Bad ve The Walking Dead gibi uzun soluklu dizilerin yanı sıra dijital için özel olarak çekilen yapımların da maliyeti gittikçe artıyor. 

Video akış hizmetleri, önceden çekilmiş yapımları platforma ekledikleri zaman yayınladıkları süre boyunca belli bir ödeme yapıyor. Fakat kendi üstlendikleri yapımlar için böyle bir durum söz konusu olmuyor. Yine de son dönemlerde artan masraflardan dolayı herhangi bir yapımı çekmek son dönemlerde maliyetli oluyor.

Öte yandan abonelik ücretlerindeki artış da aboneliklerin azalmasına neden oluyor. Tüm bunların birleşmesiyle birlikte video akış hizmetleri, masrafları kapatmak için kiraladıkları yapımların sözleşmelerini sonlandırıyor ya da orijinal yapımları platformdan kaldırıyor.

Netflix söz konusu sorunları gidermek için geçen yıl birçok yapımı platformdan kaldırdı ya da devamını çekmedi. Ek olarak da henüz Türkiye'ye gelmeyen reklamlı planını belirli yerlerde aboneleri için sundu. Kısaca özetlemek gerekirse büyük şirketler de gelir gider dengesini belli bir seviyede tutmak için kemer sıkma politikası izleyebiliyor.

(Kaynak, Webtekno)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...