Netflix'ten tepki çeken ilan: 24 milyon lira maaş sunuyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix'ten tepki çeken ilan: 24 milyon lira maaş sunuyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka alanındaki son gelişmeler sayesinde uzmanlar da bu dönemde hızla yükselişe geçti. Birçok şirket yapay zeka uzmanı işe almak için ilan açtı. Fakat video akış devi Netflix'in açtığı yapay zeka uzmanı için işe alım ilanı oldukça tepki çekti.

Business Insider tarafından bugün paylaşılan habere göre Netflix, bir yapay zeka uzmanı yöneticisini işe almak için ilan açtı. Fakat bu ilan, teklif edilen maaş nedeniyle çok konuşulacak.

NETFLIX YAPAY ZEKA UZMANI İÇİN 24 MİLYON TÜRK LİRASI MAAŞ TEKLİF EDİYOR

Netflix, resmi hesabından Makine Öğrenim Platformu için bir Ürün Müdürü aradığını duyurdu. Yani şirket, işe almak için yapay zeka uzmanı arıyor. Firma tarafından belirtilenlere göre işe alınacak uzman; üretilen içeriklerin yapay zeka alanındaki etkilerini araştıracak ve yönetecek.

Fakat işe alınacak yapay zeka uzmanı için çarpıcı nokta alacağı maaşın yüksekliği oldu. İş ilanına göre Netflix, işe kabul edeceği kişiye yıllık300.000 ila 900.000dolar arasında maaş verecek. Yapay zeka uzmanının işe alınması halinde en üst seviye olarak 24 Milyon Türk Lirası maaş almış olacak. Şanslı kişinin kim olacağı ise merakla bekleniyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor bu ilan, Holywood sanatçılarını bir hayli kızdıracak. Çünkü Holywood oyuncuları başta olmak üzere seslendirme sanatçıları ve hatta dublörler dahil yapay zekanın etkileri nedeniyle uzun süredir grev yapıyor.

Sanatçıların grev yapmasını nedeni ise yapay zekanın ilerleyen yıllarda işlerini ellerinden alacağından korkmaları olarak belirtiliyor. Çünkü yapay zeka teknolojileri; seslerin taklit edilmesinden senaryo yazmaya kadar birçok alanda insanlara destek sağlıyor.

(Kaynak: Business Insider)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...