OpenAI yatırımcısından dikkat çeken röportaj! Yapay zeka doktorluk ve avukatlık da yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
OpenAI yatırımcısından dikkat çeken röportaj! Yapay zeka doktorluk ve avukatlık da yapacak

Teknoloji Haberleri  / Insider

Yapay zeka teknolojilerinin gelişimi günbegün devam ederken, yeni sistemlerin birçok mesleği ele geçireceği endişesi de büyüyor. Danışmanlık ve veri analizi gibi meslekler yakın gelecekte yapay zeka tarafından yapılabilecek. Peki yapay zeka doktorluk ve avukatlık da yapabilir mi?

ChatGPT'yi geliştiren ABD merkezli yapay zeka firması OpenAI'nin yatırımcılarından Vinod Khosla, gazeteci Eric Newcomer'ın "Cerebral Valley Podcast" yayınına konuk oldu. Risk sermayedarı Khosla, yapay zekanın yakın gelecekte hangi noktaya ulaşabileceği hakkında öngörülerini söyledi. Khosla, 25 yıl içinde yapay zeka sayesinde ücretsiz profesyonel hizmetlere ve insan benzeri robotlara erişebileceğimizi düşünüyor.

68 yaşındaki milyarder, yapay zekanın etkileyici yeteneklerini göz önünde bulundurarak, "Sanırım 10 yıl içinde ücretsiz doktorlarımız, herkese ücretsiz öğretmenlerimiz ve ücretsiz avukatlarımız olacak" dedi.

Khosla, 2048 yılına gelindiğinde insanlar gibi dik duran robotların her alanda olacağını ileri sürdü. Khosla, "Ayrıca 25 yıl içinde bir milyar iki ayaklı robota sahip olacağımızı tahmin ediyorum. Bu, günümüzün otomobil endüstrisinden daha büyük, devasa bir endüstri oluştaracak." dedi. 

OpenAI yatırımcısı Khosla, iki ayaklı robotlarla ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim iddiam, 10 yıldan kısa bir süre içinde bir milyondan fazlasına sahip olacağımız yönünde."

"YAPAY ZEKANIN SINIRLARINI HENÜZ GÖREMEDİK" 

OpenAI'nin geniş dilli modeli GPT-4'ün bir sonraki versiyonu olan GPT-5'in sorulmasının ardından ise Khosla, yapay zekanın yeteneklerinin henüz görmediğimiz şekillerde artacağını söyledi. Khosla'ya göre henüz yapay zeka kapasitesinin sınırlarına yakın bir yerde değiliz. 

Öte yandan bu, yapay zekadan korkmamız gerektiği anlamına gelmiyor. Khosla'ya göre, "yapay zekanın insanlığı yok edeceği" şeklindeki senaryolardan vazgeçilmeli ve bunun yerine, yapay zekanın dünya üzerinde nasıl olumlu etkiler oluşturabileceği düşünülmeli. 

Khosla, "İnsanların büyük bir kısmı, kötü bir şeyin olma ihtimalinin yüzde 1 olduğu distopik açıdan bakıyor ve yapay zekanın insanlığa faydalarını göz ardı ediyor." dedi. 

Risk sermayesi şirketi Khosla Ventures'ın sözcüsü ise Business Insider'a yaptığı açıklamada, "Gezegendeki her çocuk için neredeyse bedava doktor ve 7/24 öğretmen hayalini gerçekleştirmenin tek yolu bu." diyerek yapay zekanın önemine vurgu yaptı. 

Yıllardır yapay zekanın potansiyel etkilerini araştıran Khosla, 2016 tarihli bir yazısında, yapay zekanın doktorların ve sağlık çalışanlarının yaptığı işlerin yüzde 80'ini yapabileceğini ileri sürdü. Mart ayındaki bir açıklamasında ise bu iddiasını genişleterek, yapay zekanın 25 yıl içinde tüm işlerin yüzde 80'ini yapabileceğini ve insanlara diğer uğraşlar için daha fazla zaman sağlayacağını belirtti.

Khosla Ventures, 2019'da ABD merkezli yapay zeka firması OpenAI'ye 50 milyon dolar yatırım yaptı ve Replit gibi diğer AI girişimlerine de fon aktardı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...