WhatsApp'tan sohbetlere gizli kod! Meta, 'şifreli mesajlar'ı tanıttı, sohbetlere ulaşmak zorlaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
WhatsApp'tan sohbetlere gizli kod! Meta, 'şifreli mesajlar'ı tanıttı, sohbetlere ulaşmak zorlaştı

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

WhatsApp yeni bir gizlilik özelliği daha geliştiriyor. Belirli sohbetlere gizli bir kod ile şifre koymaya yarayan özellik kısa süre önce firma tarafından tanıtıldı. İşte WhatsApp'ın "şifreli mesajlar" aracının detayları...

WhatsApp'ın son büyük gizlilik güncellemesi sayesinde artık, özel ya da gizli kalmasını istediğiniz sohbetleri diğer insanlardan saklayabilirsiniz. Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması, kimsenin bilmesini istemediğiniz sohbetleri kilitlemenizi sağlayan yepyeni bir özellik başlattı.

Bu aracı, uygulamada halihazırda bulunan ve uygulamaya tamamen girişi kilitleyen şifreleme özelliğiyle karıştırmamalı. Bu yeni mesaj şifreleme aracı sadece belirli sohbetleri kilitlemenizi sağlar. Örneğin, WhatsApp uygulamasına tıkladığınızda bir şifre girmeniz gerekmez ancak "Aile" grubuna tıkladığınızda uygulama sizden bir şifre isteyecektir. 

GİZLİ KOD İÇİN EMOJİ KULLANMAK MÜMKÜN u

Meta'nın sosyal medya üzerinden tanıttığı bu özelliğin adı "şifreli mesajlar". Belirli sohbetleri kilitlemeye yarayan şifre için kullanıcıların gizli bir kod oluşturması gerekiyor. Bu kod sayılardan, harflerden, emojilerden ve özel karakterlerden oluşabiliyor. 

https://twitter.com/WhatsApp/status/1730274791956083018

Peki, WhatsApp'a girdiniz, sohbet listesinde onlarca kişiyle sohbetleriniz görünüyor, şifrelediğiniz sohbet de bu listede görünecek mi? Elbette, hayır. Kilitlenen sohbetler, sohbet listesinde bile görünmeyecek ve böylece biri sizin telefonunuzu eline alsa bile o mesajları hiçbir şekilde göremeyecek.

Kilitlenen sohbetleri bulmak için ise, Android ve iOS'ta sohbet listesinin üstündeki arama çubuğuna kişinin adını yazmanız gerekecek. Ancak o zaman şifrelenen sohbetler ortaya çıkacak. 

WHATSAPP'TA SOHBET KİLİTLEME NASIL YAPILIR? 

WhatsApp'ta sohbetler nasıl gizlenir? WhatsApp'ın 'sohbet kilidi'ndeki yeni gizli kod özelliği ile bir sohbeti gizlemek istiyorsanız öncelikle uygulamanızı güncellemeniz gerekiyor. Bu yüzden mutlaka App Store veya Google Play Store'a gidin, arama çubuğuna "WhatsApp" yazarak güncelleme olup olmadığını kontrol edin ve yeni sürüm gelmişse güncelleyin.

Eğer söz konusu güncelleme telefonunuz için uyumlu hale geldiyse, tek yapmanız gereken şifrelemek istediğiniz sohbete uzunca basarak çıkan seçenekler arasından 'sohbeti kilitle'yi seçmek. 

WhatsApp'ın sahibi Meta, özelliği bazı ülkelerde kullanıma sundu ancak dünya genelinde ne zaman kullanıma sunacağı henüz net değil. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...