Teknoloji devlerine büyük çelme! Holografik ses özellikli akıllı telefon geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Teknoloji devlerine büyük çelme! Holografik ses özellikli akıllı telefon geliyor

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus, "OnePlus 12" modeli ile çığır açan bir özelliği kullanıma sunacak. Apple, Samsung ve Xiaomi gibi teknoloji devleri bu konuda hiçbir adım atmazken OnePlus, 'holografik ses' desteğine sahip yeni telefonunu duyurmaya hazırlanıyor.

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmezi haline geleli yıllar oluyor. Dünyanın en büyük markalarının önemli bir kısmı da bu alanda üretim yapan firmalardan oluşmakta. Haliyle yeni firmaların sektöre adım atmasının yanı sıra mevcut firmalar da daha başarılı olmak için farklı teknolojileri deniyor.

Çin merkezli teknoloji üreticisi OnePlus da çıkardığı akıllı telefonlar ile adından sıkça söz ettiriyor. OnePlus'ın ülkemizdeki kullanıcı sayısı da her geçen gün artıyor.

Pazar hacmini artırmak isteyen ve sektördeki satış pastasından daha fazla pay almak için çabalayan OnePlus, yeni bir akıllı telefon modeli ile teknoloji meraklılarının ilgisini çekmeyi başardı. 

Önümüzdeki günlerde piyasaya sürülmesi planlanan OnePlus 12  modelinin, rakiplerinin önüne geçecek bir özellikle geleceği ortaya çıktı. Halihazırda zaten en güçlü Android işlemciyle çalışacağı söylenen bu telefonun, ses teknolojisinde de çok önemli bir adım attığı görüldü. 

ONEPLUS 12 HOLOGRAFİK SES İLE DONATILACAK 

Teknoloji devinin yeni amiral gemisi akıllı telefonu 12, 'holografik ses' teknolojisine sahip olacak. Çin merkezli firmanın bu teknolojiyi kendi bünyesinde geliştirdiği belirtilirken, söz konusu sistemin 12 kanala kadar ses kaynağını farklı yönlere yansıtabildiği ifade ediliyor.

Bunu bir örnek ile açıklamak gerekirse, navigasyon sistemi ve müzik çalar aynı anda çalışırken navigasyon sesleri ön planda, müzik seslerinin ise arka planda oynatılması mümkün hale gelecek. Böylece akıllı telefon çaldığı sesleri aynı anda net bir şekilde ayırt edebilecek. 

Bu arada, OnePlus 12 modeli Dolby Atmos ses desteğine sahip hoparlörlerle kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu hoparlör uygulamalara ve oyunlara entegre olacak. Ayrıca cihazda AAC Biyonik Titreşim Motoru Turbo yer alacak ve 700'den fazla titreşim efektini destekleyecek. 

OnePlus 12, 5 Aralık'ta tanıtılacak. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...