Otomobil devi Tesla'ya Musk'a ait 'gizli ev projesi' için soruşturma

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
Otomobil devi Tesla'ya Musk'a ait 'gizli ev projesi' için soruşturma

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Guardian

ABD'de savcılar Tesla'yı, elektrikli otomobil üreticisinin CEO'su Elon Musk'ın evi olarak tanımlanan gizli bir proje için şirket fonlarının kullanıldığı iddiasıyla ilgili olarak araştırıyor.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'ın iddiasına göre, Tesla’nın 'Project 42' kod adıyla tanımlanan gizli bir cam ev projesi Amerika Birleşik Devletleri'nde iki ayrı devlet kurumunun soruşturmasına takıldı. Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan haberlerde, bu cam evin, Apple'ın meşhur kare biçimli cam mağaza konseptine benzediği ileri sürülmüştü. 

Bununla birlikte, otomobil devi Tesla'nın CEO Elon Musk’ın şirket kaynaklarını kullanarak cam ev projesine başladığı ileri sürülerek şirket içinde bir iç soruşturma da yapıldığı ortaya çıkmıştı. New York Güney Bölge Savcılığı'nın Tesla şirketinden söz konusu projeye dair bilgi istediği ortaya çıktı. Üstelik bir başka devlet kurumu da olayı soruşturuyor. ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu, (SEC) Musk'ın kişisel harcamaları için şirketin parasını kullanıp kullanmadığını soruşturuyor ve bu konuda Tesla'dan bilgi istediği anlaşıldı. 

MUSK'IN 'CAM EV'İ DEŞİFRE OLDU

'Proje 42' bir süredir ABD'nin gündeminde. Tesla'nın Austin kentindeki tesislerinin yakınında konumlanması planlanan 'cam' yapının, yatak odalarından, banyolardan ve mutfaktan oluştuğu iddia ediliyor. Bu da, bir ev olabileceği teorisini destekliyor. 

Öte yandan, soruşturmanın başlamasına neden olan şeylerden biri de Tesla çalışanlarından gelen şikayetler. Bazı çalışanların, şirketin parasının bu ev için kullanıldığını iddia etmesi üzerine devlet yetkilileri harekete geçti. Üstelik söz konusu meblağın da milyonlarca doları bulduğu ileri sürülüyor. 

Soruşturmanın gidişatına ilişkin bir bilgi ise henüz yok ve ayrıca cam ev projesi için gerekli siparişlerin verilip verilmediği de bilinmiyor. 

Peki, işin yasal boyutunda ne var? ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu (SEC), yöneticilere kişisel harcamaları için verilen 10 bin dolardan fazla fonun yatırımcılara bildirilmesini zorunlu tutuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...