Oyunseverleri yıkan haber! Xbox Series X ve Game Pass fiyatlarına zam... İşte Türkiye fiyatı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Oyunseverleri yıkan haber! Xbox Series X ve Game Pass fiyatlarına zam... İşte Türkiye fiyatı

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft, Xbox Series X ve Game Pass fiyatlarına zam yaptığını duyurdu. Söz konusu zam kararı Türkiye dahil olmak üzere neredeyse bütün ülkeleri kapsayacak. İşte Xbox Game Pass Türkiye fiyatları...

Bir Xbox Series X almayı düşünüyorsanız temmuz ayının sonuna kadar almanız mantıklı olabilir. Çünkü Engadget'in haberine göre Microsoft, ABD, Japonya, Şili, Brezilya veya Kolombiya hariç diğer ülkelerde konsolun fiyatını artırdığını açıkladı. 1 Ağustos'tan itibaren Xbox Series X fiyatı beş ülke dışındaki diğer ülkelerde zamlanacak. 

Öte yandan, Microsoft'un uyguladığı bu zam oranı kabaca, Sony'nin geçtiğimiz yıl birçok ülkede yaptığı PlayStation 5 fiyat değişikliğiyle aynı çizgide. 

MICROSOFT 'ACTIVISION ANLAŞMASIYLA ALAKALI DEĞİL' DEDİ

The Verge'e konuşan Xbox iletişim şefi Kari Perez, "Konsol fiyatlarımızı yıllardır sabit tuttuk ve fiyatları her pazardaki rekabet koşullarını yansıtacak şekilde ayarladık. Game Pass fiyat değişikliği, Activision Blizzard anlaşmasıyla ilgili değil ve yerel pazar koşullarına uyması amaçlanmaktadır." dedi.

Xbox Series S fiyatı zamdan etkilenmedi ve tüm pazarlarda 250 ABD Dolarına denk gelen bir fiyatla satışı devam edecek. Microsoft yakında 349 dolar karşılığında 1 TB depolama alanına sahip siyah bir model tanıtacak.

XBOX GAME PASS TÜRKİYE FİYATLARI 2023 

Microsoft'un kendi stüdyoları artık Xbox One için oyun yapmıyor. Bir Series X veya S satın almak istemiyorsanız, Game Pass Ultimate aracılığıyla Starfield ve Fable gibi yakında çıkacak oyunları eski konsola aktarmaya devam edebilirsiniz. Ama bu hizmetin ABD de dahil olmak üzere ülkelerde fiyatı zamlandı.

Xbox Game Pass yakında 1 dolar fiyat artışıyla aylık 11 dolara mâl olacak. Game Pass Ultimate, aylık 15 dolardan 17 dolara çıkacak. Peki, Xbox Game Pass Türkiye fiyatları ne kadar? İşte yeni fiyatlar:

   Xbox Game Pass Ultimate: 44,99 TL'den 120,99 TL'ye çıktı

•    Xbox Game Pass Konsol: 29,99 TL'den 79,99 TL'ye çıktı

TARİHLERE DİKKAT!

PC Game Pass'ın (2020'de ayda 5 dolardan 10 dolara iki katına çıkan) fiyatı değişmezken, Xbox Game Pass Norveç, Şili, Danimarka, İsviçre veya Suudi Arabistan'da artmayacak. Fiyat değişiklikleri, yeni Xbox Game Pass üyeleri için 6 Temmuz'da geçerli olacak. 13 Ağustos'a kadar mevcut aboneler için geçerli olmayacak. Yıllık bir kod aracılığıyla Game Pass'e erişiminiz varsa, yenileme zamanı gelene kadar fiyat değişiklikleri sizi etkilemeyecek.

Microsoft'un Xbox Live Gold'dan uzaklaşmanın bir parçası olarak hizmeti 2017'de kullanıma sunmasından bu yana Game Pass fiyatı ilk defa arttı. Yine de fiyatların bir noktada yükselmesi kaçınılmazdı. Game Pass'in Xbox'ın iş modeline verdiği önem, şüphesiz bu kararda bir etken oldu. Aksine, Xbox Series X'in fiyatının bu noktada artmasını değil düşmesini beklemiş olabilirsiniz. Bununla birlikte, Xbox başkanı Phil Spencer, şirketin Xbox Series X/S arzını artırdığını söylemişti. Bunun yerine Microsoft, Series X artışının enflasyon ve kur dalgalanmaları gibi piyasa koşullarından kaynaklandığını öne sürdü.

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...