Patriot ve S-400'lere rakip geliyor: Türkiye testlere kilitlendi, Siper sahneye çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Patriot ve S-400'lere rakip geliyor: Türkiye testlere kilitlendi, Siper sahneye çıkıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya-Ukrayna savaşı Karadeniz'e sıçrarken Türkiye, uzun menzilli hava savunma sistemini devreye almaya hazırlanıyor. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Siper, Karadeniz'de test edilecek. Bunun için Edirne-Giresun arasında 850 kilometrelik bir alanda NOTAM ilan edildi. Nitekim Amerikan Patriot füzeleri ile Rus S-400’lerine rakip olacak Siper sahneye çıkıyor...

Muhabir: Muhammet Fatih Uğur

Rusya-Ukrayna savaşı karadan denize sıçradı. Karadeniz’de Ukrayna’nın şu ana kadar en az on tane insansız deniz aracı Rus gemilerini hedef aldı. Bunlardan bir kısmı başarılı da oldu.

Savaştaki son aşamada Ukrayna da aynı yolu izliyor. Rusya’nın ikmal yollarını özellikle hedef seçiyor. Bu ikmal yollarından en önemlisi ise Karadeniz…

Karadeniz’in hakimi olarak görülen Rusya şimdi o bölgede Ukrayna’nın hamleleri ile imajına ters sonuçlar elde ediyor.

Savaşın denizlere sıçraması ortamı daha da kızıştırdı. Türkiye savaşın içinde değil ancak savaş kıyısından köşesinden etrafındaki ülkeleri de etkisi altına alıyor.

SAVUNMA VE CAYDIRICILIK DAHA FAZLA ÖNEMLİ HALE GELDİ

Rusya-Ukrayna savaşı, Afrika’daki iç karışıklar, Suriye, İran meselesi derken dünya bir savaşın içine yaklaştı. Bu aşamada tüm ülkeler elindeki imkanlarla savunma güçlerini artırmanın peşine sarıldı.

Bu noktada savunma, caydırıcılık gücü her zamankinden daha fazla önemli hale geldi.  

SİPER'İN TESTİ İÇİN KARADENİZ'DE NOTAM İLAN EDİLDİ

Konjonktürel durum böyleyken Türkiye savunmada büyük bir silahını devreye almaya hazırlanıyor. Yerli ve milli imkanlarla üretilen Siper'in büyük boyutlu ve çok özellikli bir silah olması caydırıcılık özelliğini de beraberinde getiriyor.

Türkiye’nin yerli ve milli uzun menzilli yüksek irtifa hava savunma sistemi Siper test edilecek. Edirne-Giresun arasında 850 kilometrelik bir alanda NOTAM ilan edildi.

UÇUŞLARA KAPATILACAK

Son teknoloji kullanılarak geliştirilen Siper test için Trakya’dan Giresun'a doğru fırlatılacak. Hedefini imha edecek.

Yani test sırasında bölge uçuşlara kapatılacak. İzdüşümündeki kara alanında herhangi bir faaliyet gerçekleştirilmeyecek.

Siper’in atış testi HİSAR-U için Savunma bakanlığı bünyesinde kurulan merkezde gerçekleştirilecek.

Şartların uygun olması halinde Siper'in bu hafta içerisinde test edilmesi bekleniyor. Öte yandan sistemin son atışlı testi Ağustos 2022'de gerçekleşti. 

SİPER'İN ÖZELLİKLERİ

Son teknolojiler kullanılarak geliştirildi Siper, savaş uçağı ve seyir füzesi gibi havadaki hedeflere karşı kullanılacak.

Ayrıca havadan karaya yönelik hedeflerde imha edilebilecek. İlerkeyen aşamalarda Balistik füzeleri de imha edebilecek.

Bu test esnasında arama radarı ve atış kontrol merkezi de kullanıldı.

Test esnasında siper 90 artı kilometre menzilindeki hedefi 26 bin artı feet irtifada imha ederek kendi rekorunu kırdı.

Ayrıca Siper sistemi birden fazla füzeye sahip olacak.

Siper'in ilk etapta 70 kilometre menzile sahip olması bekleniyor.

Zorlu koşullar altında görevini başarıyla gerçekleştirecek ve telli ve telsiz haberleşme ile dik ve eğik atış gerçekleştirebiliyor.

 

 

.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...