Rus ajanstan korkunç video: Uzay istasyonu parçalandı

Düzenleyen:
Rus ajanstan korkunç video: Uzay istasyonu parçalandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Ukrayna işgali nedeniyle yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya, ABD’yi ve diğer ortaklarını Uluslararası Uzay İstasyonunu düşürmek ile tehdit etmişti. Rus haber ajansı RIA Novosti, bu olasılığı kurgulayarak videosunu yayınladı.

ABD Devlet Başkanı Joe Biden’ın Rusya ile uzay programlarını da durdurmayı planladıklarına dair sözleri üzerine Rogozin, NASA (ABD Havacılık ve Uzay Ajansı) ve ESA’nın (Avrupa Uzay Ajansı) Rusya Uzay Ajansının teknolojisine ve uzmanlığına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Rusya'nın uzay ajansı (Roscosmos) başkanı Dmitry Rogozin'in NASA ve diğer ülkelerin uzay ajanslarını Uluslararası Uzay İstasyonunun kontrolünü sağlamamakla tehdit etmesi, tüm dünyada yankı uyandırdı. 

Rogozin, "Bizimle işbirliğini engellerseniz, Uluslararası Uzay İstasyonunu kontrolsüz bir yörüngeden çıkma durumunda kim kurtaracak? Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'ya düşebilir. Uluslararası Uzay İstasyonu Rusya üzerinden uçmuyor, bu nedenle tüm riskler size ait. Bunlara hazır mısınız?" dedi. 

RUS MODÜLÜ UZAY İSTASYONUNDAN AYRILDI

Roscosmos direktörünün bu sözleri gündemdeki yerini korurken, Rusça yayın yapan RIA Novosti’nin yayınladığı ilginç bir videoda, Uluslararası Uzay İstasyonunun Rus kozmonotların veda etmesinin ardından parçalandığı gösteriliyor. 

Resmi olmayan

isimli uzay sitesi Twitter'da, söz konusu videoyu yayınladı. Videoda, kozmonotlar NASA astronotu Mark Vande Hei ile vedalaştıktan sonra Rus modülü uzay istasyonundan ayrılıyor ve Uluslararası Uzay İstasyonu patlıyor. 

Rogozin'in sözlerine dönecek olursak, istasyonu Dünya’ya düşürmekle mi yoksa sadece Rus modülünü kaldırıp ayrı bir şekilde yoluna devam etmekle mi tehdit ettiği belli değil.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...