Rus kozmonot, uzay istasyonunun komutanlığını NASA astronutuna verdi

Düzenleyen:
Rus kozmonot, uzay istasyonunun komutanlığını NASA astronutuna verdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünya'da uluslararası çatışmalar şiddetlenirken, yeryüzünden 408 kilometre yüksekte yer alan Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronot ve kozmonotlar barış mesajı verdi.

Rusya Federal Uzay Ajansına (Roscosmos) bağlı kozmonot Anton Shkaplerov, Uluslararası Uzay İstasyonunun komutanlığını NASA astronotu ABD'li meslektaşına devretti. CBS uzay muhabiri William Harwood görev değişimini, "Dünyadaki gergin ilişkiler ortasında uzayda devam eden işbirliğinin bir işareti" olarak tanımladı. Artık uzay üssünün komutanı NASA'nın astronotu Thomas Marshburn

Ars Technica'nın haberine göre, komuta değiştirme töreni sırasında Shkaplerov, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin neden olduğu Dünya'daki gerilimlerden bahsetti. Haber kaynağı, "Etkileşimler yüzde 100 gerçek ve arkadaşça görünüyordu. Shkaplerov, Dünya'ya bağlı gerilimlere yalnızca kısaca değindi ancak yörüngede 'uzay kardeşler' olduklarını söyledi. Bu bana gelecek için biraz umut veriyor." şeklinde yazdı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...