Samsung gücünü Hyundai ve LG ile birleştiriyor!

Düzenleyen: / Kaynak: SamMobile
- Güncelleme:
Samsung gücünü Hyundai ve LG ile birleştiriyor!

TEKNOLOJİ Haberleri  / SamMobile

Samsung, Hyundai ve LG şirketleri yapay zeka ve elektrikli araç bataryaları alanında güçlerini birleştirmeye karar verdi.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Hyundai ve LG ile yapay zeka teknolojisi tedarikini elektrikli araçlar için pil, ekran ve yarı iletkenlerin geliştirilmesiyle ve ayrıca TV sektöründe birleştirerek yeni bir ortaklığa imza attı.

SAMSUNG, LG VE HYUNDAİ ELEKTRİKLİ ARAÇ PİLLERİ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Samsung SDI, markanın elektrikli araçlarına P6 pil tedarik etmek üzere Hyundai ile önemli bir sözleşme imzaladı. Bu elektrikli arabalar tek şarjla 700 km gibi etkileyici bir menzile sahip olacak ve 2026 yılından 2032 yılına kadar Avrupa pazarında resmen satışa çıkacak.

Samsung, Hyundai ve LG arasında gerçekleştirilen bu dikkat çekici ortaklığın duyurusu, ilk olarak Mayıs 2020'de Samsung Electronics Başkanı Lee Jae-yong ve Hyundai Grup Başkanı Chung Euisun tarafından Cheonan'daki Samsung SDI fabrikasında düzenlenen bir etkinlik sırasında yapılmıştı.

Samsung gücünü Hyundai ve LG ile birleştiriyor!

Samsung ve Hyundai yöneticileri, elektrikli araçlara yönelik bataryalar geliştirmek için güçlerini birleştirdiklerini açıklamıştı. Üç yıl sonra bu işbirliğinin meyvelerini verdiğini görülüyor ve her iki şirket de yeni nesil pillerin geliştirilmesi de dahil olmak üzere birlikte çalışmaya devam etmeyi amaçlıyor.

Samsung Display aynı zamanda Hyundai otomobillerindeki bilgi-eğlence sistemlerine OLED panelleriyle katkıda bulunuyor. Öte yandan LG, Hyundai Group'un Genesis lüks otomobil alt markasının bir parçası olan Genesis GV80 SUV için webOS Auto işletim sistemini sağlayarak otomobil sektöründe de rol oynuyor.

Son olarak LGDisplay, Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından geliştirilen 83 inç OLED TV'lerine WRGB OLED panelleriyle katkıda bulunuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: SamMobile
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...