Samsung ilk akıllı yüzüğü Galaxy Ring'i tanıttı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Samsung ilk akıllı yüzüğü Galaxy Ring'i tanıttı

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Teknoloji devi Samsung, Unpacked 2024 etkinliğinde bir sürpriz yaptı. Güney Koreli şirket, "Galaxy Ring" adlı akıllı yüzüğü tanıttı. Sağlık özellikleri bulunan Galaxy Ring'in tasarımı dikkat çekti.

Samsung, Galaxy S24 serisi akıllı telefonlarını görkemli bir Unpacked etkinliğiyle duyurdu. Merakla beklenen yeni telefon ailesi yapay zeka özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bununla birlikte, şirket, "Galaxy AI" adını taşıyan yapay zeka özelliklerini duyurarak "yeni bir çağ"a girdiğini belirtiyor.

Unpacked etkinliğinin sonlarına doğru Samsung, bir süpriz yaptı. Uzun zamandır söylentileri dilden dile dolaşan "Galaxy Ring" adlı akıllı yüzük gün yüzüne çıktı.

Samsung, Unpacked'da Galaxy Ring hakkında herhangi bir detay vermedi. Ancak akıllı yüzüğün ilerleyen zamanlarda piyasaya çıkacağı birinci ağızdan doğrulanmış oldu.

GALAXY RING SAĞLIK TAKİP CİHAZI GİBİ ÇALIŞACAK 

Galaxy Ring'in özellikleri kısmen ortaya çıktı. Bu akıllı yüzük özellikle sağlık işlevleriyle ön plana çıkıyor. Hatta aslında bir akıllı sağlık takip cihazı olarak tanımlanabilir. Ayrıca cihazın yapay zeka özellikleri taşıyacağı konuşuluyor. 

Samsung ilk akıllı yüzüğü Galaxy Ring'i tanıttı

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung, Galaxy Ring'in ne zaman piyasaya sürüleceğini ve detaylı özelliklerini paylaşmadı. Şimdiye kadarki sızıntılara göre, akıllı yüzüğün kalp atış hızını belirlemeye yarayan EKG ve PPG sensörlerine sahip olacağı ileri sürülmüştü.

Ayrıca akıllı yüzüğün, diğer Samsung cihazlara entegre edilerek kontrol amacıyla kullanılabileceği söyleniyor. 

Öte yandan, Galaxy Ring'in dört farklı boyutta tasarlandığı belirtiliyor.

Galaxy Ring'in fiyatı açıklanmazken piyasada büyük bir etki yapması beklenmiyor. Zira halihazırda satılan akıllı yüzük modelleri düşük pil ömrüne sahip olmaları ve ekranları olmadığı için pek 'tutmadı'. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...