Savunma Sanayi Başkanı açıkladı: 3 Bayraktar TB2 SİHA daha teslim edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Savunma Sanayi Başkanı açıkladı: 3 Bayraktar TB2 SİHA daha teslim edildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Ukrayna savaşında dikkatleri üzerine çeken Bayraktar TB2 SİHA'ların seri üretimi büyük bir hızla devam ederken heyecanlandıran bir gelişme daha yaşandı. Baykar, 3 adet Bayraktar TB2'yi daha Türk polisine teslim etti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter üzerinden önemli bir gelişmeyi aktardı. İsmail Demir, 3 adet Bayraktar TB2 insansız hava aracının (İHA) Emniyet Genel Müdürlüğüne teslim edildiğini bildirdi.

Savunma Sanayi Başkanı açıkladı: 3 Bayraktar TB2 SİHA daha teslim edildiİsmail Demir'in paylaşımı 

SSB Başkanı Demir, sosyal medya hesabından yaptığ açıklamada, Bayraktar TB2 İHA'nın görüntülerinin yer aldığı video paylaştı. Paylaşımında, "Güvenlik güçlerimizin gökyüzündeki gözcülerinin sayısını artırıyoruz." ifadesini kullanan Demir, son olarak 3 Bayraktar TB2 İHA'yı Emniyet Genel Müdürlüğüne teslim ettikleri bilgisini verdi.

BAYRAKTAR TB2 DÜNYANIN RADARINDA

Baykar tarafından Türkiye'de yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar TB2 silahlı insansız savaş uçakları, İkinci Dağlık Karabağ ve Ukrayna savaşında dikkatleri üzerine çekti. Azerbaycan ordusuna ve Ukrayna'ya savaşlarında kritik zaferlerin kazanılmasında yardımcı olan Bayraktar TB2 özellikle Ukrayna'nın Rus işgaline karşı kullanmasıyla dünyanın dikkatini çekiyor. Uluslararası basında sıklıkla Bayraktar TB2 analizleri yapılırken, Baykar geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, 24 ülkeyle ihracat anlaşması yaptıklarını ve 3 yıllık sipariş defterini doldurduklarını ifade etmişti. 

Geçtiğimiz günlerde Arnavutluk Başbakanı Rama da daha önce Türkiye'den satın aldıkları Bayraktar TB2'lerin çok yakında hizmete geçeceğini duyurdu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...