Savunma Sanayi Başkanı sürpriz bilgiyi paylaştı: MMU ve Hürjet için geri sayım! Gökyüzüyle buluşacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Savunma Sanayi Başkanı sürpriz bilgiyi paylaştı: MMU ve Hürjet için geri sayım! Gökyüzüyle buluşacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Milli Muharip Uçak (MMU) ve Hürjet hakkında Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’den yeni bir açıklama daha geldi. Prof. Dr. İsmail Demir, “2023 yılında HÜRJET göklerle buluşacak ve ülkemiz için çok önemli bir proje olan Milli Muharip Uçak(MMU) da hangardan çıkacak” dedi.

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen 15 Temmuz Sonrası Savunma Sanayiindeki Gelişmeler Çalıştayı’na katılan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı’nın Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, etkinlik kapsamında bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu. Çalıştayda konuşan Prof. Dr. İsmail Demir, “Savunma sanayiimizdeki 15 Temmuz sonrasındaki gelişmelere baktığımız zaman; sadece 6 yıl öncesine kadar hiçbir seviyede hava savunma sistemimiz yokken, bugün Korkut, Sungur, Hisar A+, Hisar O+ sistemlerimizi hizmete sunduk. İnşallah testlerini gerçekleştirdiğimiz SİPER hava savunma sistemimizi de yakın zamanda hizmete alacağız.” diyerek Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi hamlesinin gidişatına dikkat çekti. 

'SİHA' DENİLİNCE AKLA GELEN İLK ÜLKELERDEN BİRİ TÜRKİYE

Konuşmasının devamında ise Prof. Dr. Demir, özellikle SİHA ve havacılık teknolojisine vurgu yaptı: 

SİHA teknolojisinde dünyanın önde gelen 3 ülkesinden biri olduk. MİLGEM’ler, amfibi gemiler, sismik araştırma gemisi, çeşitli seviyede gemi ve botları yerli ve milli imkanlarla ürettik. Artık kendi savaş gemisini üretebilen 10 ülkeden birisi de biziz. Atak Faz-2 helikopterlerimiz güvenlik güçlerimizin gücüne güç kattı. 150 kilometre menzilli lazer işaretleyicili yüksek hassasiyete sahip TRLG füzemiz, 200 kilometre menzilli ilk deniz seyir füzemiz ‘Atmaca’, 280 kilometre menzilli karadan karaya füzemiz ‘Bora’ ile füze teknolojisinde çağ atladık.

Savunma Sanayi Başkanı sürpriz bilgiyi paylaştı: MMU ve Hürjet için geri sayım! Gökyüzüyle buluşacakSSB Başkanı Prof. Dr. Demir (Foto: İHA)

MAM-C ve MAM-L’nin yanı sıra TEBER, MAM-T, KGK, HGK, LGK gibi eklenen yeni mühimmatlarla SİHA’larımızı daha etkili hale getirdik. Sadece dron sistemlerinde değil, anti-dron teknolojisinde de önemli mesafe kat ettik. Taşınabilir mühimmat sistemleri, ergonomik el bombası ekipmanları, yüksek kapasiteli şarjör, katlanabilir mayın dedektörü, EYP’ye karşı etkili karıştırıcı-köreltici sistemleri ile sahada Mehmetçik’e pratik çözümler sağladık.”

SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “İnşallah 2023 yılında HÜRJET göklerle buluşacak ve ülkemiz için çok önemli bir proje olan Milli Muharip Uçak da hangardan çıkacak” değerlendirmesinde de bulundu. 

2002’de 62, 2022’de 750 SAVUNMA SANAYİ PROJESİ 

2002 yılında 62 olan savunma sanayii projesinin, bugünlerde 750’yi geride bıraktığını ifade eden Prof. Dr. Demir, “Bu projelerin yarısı da son 6 yıl içerisinde başlatılmıştır. Projelerimizin bütçeleri 5,5 milyar dolar düzeyinden 60 milyar doların üzerine çıkmıştır. Sektörde faaliyet gösteren firma sayımız da 56’dan bin 500’e ulaşmıştır. Firmaların yıllık ciroları 1 milyar dolardan 11 milyar dolara kadar yükselmiştir. Rakamlarda hep 10 kat-11 kat artış sağlandı. Türk savunma sanayiinin dışa bağımlılığını bitirme hedefi, iyi bir noktaya gelmiş olup, ülkemiz artık teknoloji ithal eden değil, teknoloji ihraç eden bir ülke konumuna doğru emin adımlarla yürümeye devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...