TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrim...

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son dakika haberi: İzmir'de düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in açılış töreninde konuşan TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST dev bir dip dalgası olarak geliyor, dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrime imza atıyor" dedi.

Son dakika haberi: TEKNOFEST heyecanı İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de devam ediyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir, kapılarını açtı. Çiğli Havaalanı'nda başlayan ve 1 Ekim'e kadar sürecek olan festivale 121 kurum katılım gösteriyor.

Resmi açılış töreni bugün saat 13.00'de gerçekleştirilen festivalin ilk gününde vatandaşlar alana akın etti. Milyonları ağırlaması beklenen festivalin ilk gününde ise birçok gösteri ile Burak Yeter konseri olacak, teknoloji ve girişim alanlarında yarışmalar yapılacak.

SELÇUK BAYRAKTAR: İNSANLIĞA NEFES OLABİLMEK İÇİN ÇABA GÖSTERDİK

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in açılış töreninde konuştu.

Her genci ülkenin tarihine, kültürüne ve geleceğine katkıda bulunan birer yıldız olarak gördüğünü anlatan Bayraktar, dünyadaki değişimi ve devinimi yüksek teknolojinin sürüklediğine işaret etti.

Bayraktar, "Girişim ekosisteminin maalesef işe başlarken ilk cümlesi, 'insanlığın faydası' değil de daha çok kazanmaktır. İnsanoğlu yüksek teknolojinin hızlı ve kuralsız deviniminin sosyal etkilerine yetişmekte zorlanıyor. Covid salgınında dünyanın temel düzeyde teknolojiye sahip solunum cihazı üretmekte ne kadar yetersiz kaldığını hepimiz gördük. O süreçte dünya bu basit ama ölümcül yetersizliği uzun süre sorguladı" dedi.

Bayraktar, bu konudaki tartışmaların uzun süre devam ettiğini belirterek, "Bizler teknolojiyi kadim medeniyetimizin iyilik, adalet ve merhametiyle harmanlayarak insanlığa nefes olabilmek için çaba gösterdik" diye konuştu.

Geliştirilen solunum cihazlarıyla halklara, mazlumlara ve insanlığa nefes olmaya çalıştıklarının altını çizen Bayraktar, insanlık için milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrim...

"TEKNOFEST ZİHİNSEL BİR DEVRİME İMZA ATIYOR"

Bayraktar, bilginin sınırlarını genişletmenin yaşamın derinliklerini anlamaya yardımcı olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"TEKNOFEST dev bir dip dalgası olarak geliyor, dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrime imza atıyor. Teknoloji yarışmalarına başvuran milyonlarca gencimiz inşallah tüm dünyaya nam salmış SİHA'larımız gibi teknolojinin tüm diğer sivil alanlarında da bayrağı çok daha yükseğe taşıyacak."

Milli teknoloji ile dünyaya örnek olduklarını aktaran Bayraktar, "Türkiye araştırıyor, geliştiriyor, üretiyor ve her alanda kalkınıyor. Gençlerimiz sanayiyi yüksek teknolojiyle, yapay zekayla harmanlayarak yeni alanlar oluşturuyor. İşte bu yeni alanlara, değişen dünyaya ruh verecek olan bizleriz" dedi.

Törende konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile çeşitli bakanlıklardan yetkililer ve paydaş kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla butona basılarak TEKNOFEST İzmir'in resmi açılışı gerçekleştirildi.

TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrim...

İZMİR SEMALARINDA SOLOTÜRK GÖSTERİSİ

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir'in ilk gününde SOLOTÜRK ve jandarma helikopterleri gösteri uçuşları yaptı. Zorlu akrobatik hareketleri alkışlar eşliğinde izleyen katılımcılar, cep telefonlarıyla bu anları kaydetti.

Gösteri uçuşları kapsamında Jandarma Genel Komutanlığına bağlı helikopterler de zeybek gösterisi yaptı, CN-235 CASA uçağından paraşüt atlayışı yapıldı.

Festival boyunca Türk Yıldızları, Bayraktar Akıncı, Anka, Bayraktar TB2, F-16 Solotürk, Hürkuş, S-70 (Çelik Kanatlar), BEL-429 (Üzüm Salkımı), Paramotor, Gyrocopter, T-129 Atak Helikopteri, Caravan (Paraşüt atlayışları) ile gökyüzünde heyecan veren gösteriler sunulacak, öğrencilerle ilk uçuş etkinlikleri hayata geçirilecek.

Festival heyecanına ortak olmak isteyen ziyaretçiler, kayıtlarını TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapabiliyor.

TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrim...

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...