Spotify kullananlar dikkat! Yeni arayüz şaşırtabilir: Şarkılara ön izleme geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Spotify kullananlar dikkat! Yeni arayüz şaşırtabilir: Şarkılara ön izleme geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Spotify büyük bir değişim sürecinde. Müzik akış platformu, mobil uygulamasının ana sayfası için daha görsel, dinamik görünüme sahip yeni bir tasarıma geçmeye hazırlanıyor. İşte Spotify’ın yeni özellikleri… 

Dünyanın en popüler müzik ağlarından Spotify ilk defa büyük bir değişim sürecine girdiğini duyurdu. Şirket, özellikle gençler arasında kullanımı oldukça yaygın olan platforma gelecek yeni özellikleri ve arayüze ilişkin bilgiler verdi. Bunlar arasında en dikkat çeken özellik ise ön izleme. Buna göre, ana sayfaya müzik, podcast ve sesli kitapların ön izlemeleri gelecek. Yani istediğiniz bir müziği tamamen dinlemeye başlamadan önce ön izlemesini dinleyebileceksiniz. 

ŞARKIYI AÇMADAN ÖN İZLEMESİNİ DİNLEYEBİLECEKSİNİZ

Açıklamaya göre, kullanıcıların kişiselleştirilmiş çalma listeleri, albümleri, podcast bölümleri ve sesli kitapların görsel ve sesli ön izlemelerini keşfetmek için dokunmaları yeterli olacak. Ayrıca ikinci defa dokunulduğuna ise ilgili yayını kaydetmek, paylaşmak ya da sanatçının / yayıncının sayfasına gitmek mümkün olacak. 

Spotify’ın sunacağı bu ön izleme özelliği YouTube’ın ön izleme seçeneğine oldukça benziyor. Zira YouTube’da da videolara tıklamadan önce birkaç saniyelik bir ön izlemeyi görme fırsatı yakalayabiliyoruz. Bununla birlikte, bazı şarkılarda ön izleme videosunun yanında ekranda şarkı sözleri de gösterilecek. 

Ayrıca kullanıcılar, arama sekmesinde de kaydırma yaparak şarkıların ön izlemelerini görebilecek. Spotify akışındaki hashtagler (etiketler) ise dinleyicilerin yeni favoriler keşfetmesini sağlayacak.

Bu arada, Spotify yeni arayüzün uygulamada ne zaman kullanıcılara sunulacağını henüz açıklamasa da hem ücretsiz hem de Premium aboneliği bulunan kullanıcıların yeni arayüzü kullanmaya başladığı ortaya çıktı. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...