SSB Başkanı İsmail Demir ANKA'nın gözünden TEKNOFEST'i paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
SSB Başkanı İsmail Demir ANKA'nın gözünden TEKNOFEST'i paylaştı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Samsun’da devam eden TEKNOFEST etkinliğinde TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli insansız hava aracı ANKA tarafından çekilen görüntüleri paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Samsun’da 30 Ağustos’ta başlayan ve coşkulu bir şekilde devam eden TEKNOFEST’in, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen İnsansız Hava Aracı ANKA ile çekilen görüntülerini paylaştı. SSB Başkanı Demir, söz konusu paylaşımında, “Samsun’da tüm hızlıyla devam eden TEKNOFEST’i bir de yerli ve milli İnsansız Hava Aracımız ANKA’nın gözünden izleyelim” ifadelerini kullandı.

TUSAŞ'ın internet sitesindeki açıklamaya göre, 30 Aralık 2010 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştiren ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi için Ekim 2013'de 10 uçaklık seri üretim sözleşmesi (ANKA-S) imzalandı. ANKA-S Projesi’nde çalışmalar başarı ile tamamlandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendisleri tarafından tasarlanan ve birçok yerli alt yüklenici firmanın da görev aldığı Türk İnsansız Hava Aracı 'ANKA'nın montajı ve üretimi tamamlanarak, 16 Temmuz 2010 tarihinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerinde düzenlenen törenle hangardan çıkmıştır. Hangardan çıktıktan sonra motoru da çalıştırılan ANKA, kendi kategorisinde dünyanın en iyi operatif sistemi olmayı hedeflemektedir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...