Steve Jobs tarafından yazılan Apple-1 reklamı rekor fiyata satıldı

Düzenleyen: / Kaynak: iMore
- Güncelleme:
Steve Jobs tarafından yazılan Apple-1 reklamı rekor fiyata satıldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / iMore

Apple ürünleri eski olsa da açık artırmalarda rekor fiyata satılıyor. Apple kurucusu Steve Jobs'un eliyle yazdığı Apple-1 reklamı da yapılan bir açık artırmada yoğun ilgi görerek rekor fiyata satıldı.

Apple ürünleri ne kadar eski olsa da değerini koruyor ve seneler sonra açık artırmalarda rekor fiyata satılıyor. Fakat son olarak bir Apple ürünü olmasa da Steve Jobs tarafından el yazısıyla yazılmış bir Apple reklamı açık artırmaya çıkarak yoğun ilgi gördü.

APPLE-1 REKLAMI, 175 BİN DOLARA SATILDI

Steve Jobs tarafından el yazısıyla yazılmış Apple-1 reklamı, arkadaşı tarafından açık artırmaya konuldu. Kağıda yazılan reklam taslağı, açık artırmada 175 bin 759 dolara satıldı.

Reklam taslağı oldukça eski olsa da Steve Jobs tarafından bizzat kaleme alındığı ve Apple'ın ilk reklamlarından olduğu için değerli kabul edildi. Taslağın değerinden altı kat daha fazla fiyata satıldığı belirtiliyor.

Steve Jobs tarafından yazılan Apple-1 reklamı rekor fiyata satıldı

Apple tarihçisi Corey Cohen, artırmaya konan reklam taslağının Interface Magazine'in 1976 yılındaki Temmuz ayında yayınlanan orijinal Apple-1 reklamıyla örtüştüğünü doğruluyor.

Steve Jobs imzalı Apple-1 reklam taslağında bilgisayarla ilgili teknik ve fiyat bilgisi yer alıyor. Steve Jobs, reklam için kullandığı ifadelerde "Sadece tahta + kullanım kılavuzu, 75 dolar. Gerçek bir fırsat." ifadeleri yer alıyor. Reklamın alt kısmında da Steve Jobs imzası bulunuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: iMore
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...