TEI'nin ürettiği yerli ve millî motorlar Antalya'da vitrine çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
TEI'nin ürettiği yerli ve millî motorlar Antalya'da vitrine çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

TEI tarafından milli ve yerli imkanlarla geliştirilen uçak ve helikopter motorları, Antalya'da bilim festivalinde sergilendi.

Türkiye’nin lider motor şirketi TEI (TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş) bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Bilim Festivali’nde boy gösterdi. Kepez Belediyesi'nin bilimi sevdirmek ve Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında yaptığı çalışmaları duyurmak amacıyla düzenlediği fuarda TEI, millî motorlarını sergiledi.

Ülkemizin millî İHA’larına güç veren TEI-PD170 ve millî genel maksat helikopteri GÖKBEY’in motoru TEI-TS1400’ü, TEI çalışanları teknolojiseverlere anlattı. Festival kapsamında ayrıca çok sayıda konferans düzenlendi.

TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, etkinliğin 3’üncü gününde 'Millî Havacılık Motorlarımız' konulu bir sunum gerçekleştirdi.

TEI'nin ürettiği yerli ve millî motorlar Antalya'da vitrine çıktı

TÜRKİYE'NİN UÇAKLARINA, HELİKOPTERLERİNE YERLİ MOTOR 

İlk yerli genel maksat helikopteri Gökbey'e entegre edilen milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün ilk prototipi TS3'ün ardından TS4'ün 2021 yılında başarıyla çalıştırılmıştı. Türkiye'nin ilk milli turboşaft motoru TEI-TS1400'ün geliştirilmesi amacıyla hazırlanan Turboşaft Geliştirme Projesi, 8 Mart 2017'de Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle resmi olarak başladı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...