Teknoloji devleri, hayvanlara işkence videoları nedeniyle para cezasıya karşı karşıya

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
Teknoloji devleri, hayvanlara işkence videoları nedeniyle para cezasıya karşı karşıya

TEKNOLOJİ Haberleri  / BBC

Teknoloji devi şirketler için Çevrim içi Güvenlik Yasası'nda güncelleme yapıldı. Güncelleme sonrasında Çevrim içi Güvenlik Yasası artık hayvan videolarını da kapsayacak. Yasaya uymayan şirketler, para cezasına çarptırılacak.

BBC News tarafından yayınlanan habere göre Çevrim içi Güvenlik Yasası'nda değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle birlikte yasa artık hayvanların zarar gördüğü videoları da kapsayacak. Bünyesinden hayvanlara şiddet gösterilen videoları kaldırmayan teknoloji devleri, yüklü para cezalarına çarptırılacak.

HAYVANLARA İŞKENCE VİDEOLARI, ÖNCELİKLİ SUÇ OLARAK KABUL EDİLECEK

Çevrim içi Güvenlik Yasası'nda yapılan değişikliğe göre bünyesinde hayvanlara karşı şiddet barındıran sosyal medya platformları, içeriklerini temizlemediği takdirde 18 milyon sterlin para cezasına çarptırılacak.

Tasarıda yapılan değişikliğe göre hayvanlara yapılan işkence, öncelikli suç olarak kabul edilecek ve çocuklara yönelik yapılan şiddet ya da istismarla aynı suç çizgisinde olacak.

Yeni düzenlemeye göre, sosyal medya platformları yasa dışı içerikle proaktif bir şekilde mücadele etmez ve bu içeriği kaldırmazsa küresel yıllık gelirlerinin %10'una kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.

Çevrim içi Güvenlik Yasası'nda hayvanlar için yapılan düzenleme, bir Telegram grubunda ortaya çıkan yavru maymunlara yapılan bir işkence videosundan sonra geldi. Videonun ortaya çıkmasından sonra ABD'de eski bir hava kuvvetleri mensubu suçlandı ve 20'den fazla kişi soruşturma altına alındı. Endonezya'da iki erkek hapse atılırken, İngiltere'de üç kadın tutuklanarak soruşturma kapsamında serbest bırakıldı.

Birleşik Krallık Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Bakanı Michelle Donelan konuyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu faaliyetlerin "oldukça rahatsızlık verici" olduğunu dile getirdi. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki mevzuatta yapılan son değişiklikler, gelecek hafta ele alınacak.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...