Okula gitmek istemeyen öğrencilere özel: Telepresence robotlar geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Futurism
- Güncelleme:
Okula gitmek istemeyen öğrencilere özel: Telepresence robotlar geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Futurism

Okula devam mecburiyeti birçok öğrenci için büyük bir sorun. Özellikle de COVID-19 kaynaklı pandemi döneminde okulların kapanması birçok öğrencide adaptasyon sorununa neden oldu. Japonya'daki bir okul da öğrencilerin devam sorununu telepresence robotlarıyla çözmeye karar verdi.

Futurism tarafından bugün yayınlanan habere göre Japonya'nın Kumamoto kentindeki bir okul bölgesi, okula devam sorununu çözmek için yeni bir yöntem buldu. Yönteme göre güneybatı Japonya yer alan bazı okullar, öğrencilerin telepresence robotlarla derslere katılmasına izin verecek.

JAPONYA DEVAM SORUNUNU ÇÖZMEK İSTİYOR

Kaynak tarafından belirtilene göre 2022 yılında Japonya'daki ilkokul ve ortaokullarda toplam 2.769 öğrenci, derslere katılmadı. 2018 yılından beri artarak devam eden sorun, ülke çapında endişe verici bir hal almaya başladı.

Japonya, sorunu ilk olarak sanal sınıflarla çözmeye çalışsa da tam olarak başarılı olmadı. Futurism tarafından bugün yayınlanan habere göre ise Japonya şimdi de bu sorunu telepresence robotlarla çözmek istiyor. Japonya'nın Kumamoto kentindeki bir okul bölgesi, öğrencilerin devam sorununu çözmek için telepresence robotlar aracılığıyla derse katılmasına izin verecek. Böylece öğrenciler, telepresence robotlar sayesinde hem fiziksel hem de zihinsel olarak derse katılım sağlayacaklar.

Okulların devam sorunu için attığı adım, çözüm sağlarken aynı zamanda öğrencilerin okul dışındaki ortamlarda daha fazla sosyalleşmesini de sağlayacak.

Öte yandan okulların uygulamaya ne zaman geçeceği belli değil. Ek olarak telepresence robotların öğrencilerin devam sorununa çözüm olup olmayacağı ve başarısına edeceği etki merak konusu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Futurism
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...