Dünyada ilk: Yapay zeka destekli Swift, profesyonel drone pilotlarını yendi

Düzenleyen: / Kaynak: Digital Trends
- Güncelleme:
Dünyada ilk: Yapay zeka destekli Swift, profesyonel drone pilotlarını yendi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Digital Trends

Yapay zeka, metin ve görsel oluşturmanın yanı sıra sporda da yerini almaya başladı. Yapay zeka destekli Swift, profesyonel drone pilotlarına havlu attırdı.

İsviçre Zürih Üniversitesi'deki araştırmacılar tarafından geliştirilen yapay zeka Swift, drone bünyesine eklendi. Swift, profesyonel drone pilotlarıyla karşı karşıya geldi ve pilotları 25 karşılaşmada 15 kez yenerek havlu attırdı. Yapay zekanın profesyonel sporcular karşısındaki başarısı, dünyada bir ilki başardı.

YAPAY ZEKA 15, PROFESYONEL PİLOTLAR 10

İsviçre Zürih Üniversitesi, Swift adını verdikleri yapay zeka ile drone geliştirdi. Swift, 25 x 25 metrelik alanda profesyonel drone pilotlarıyla yarıştı. Yarışta aynı zamanda zorlu hareketlerin de sergilenmesi gerekiyordu. Swift, profesyonel pilotlara karşı şimdiye kadarki en hızlı turu tamamladı

Yarışla ilgili açıklama yapan ekip şu sözleri dile getirdi:

"Entegre atalet ölçüm ünitesi ivmeyi ve hızı ölçerken yapay sinir ağı, drone'nun uzaydaki konumunu belirlemek ve yarış pisti boyunca kapıları tespit etmek için kameradan gelen verileri kullanıyor. Bu bilgi, devreyi mümkün olduğu kadar hızlı bitirmek için en iyi eylemi seçen yine derin bir sinir ağına dayanan bir kontrol ünitesine beslenir."

Ekip tarafından yapılan açıklamaya göre Swift eğitimine ilk olarak insansız hava aracının yok edilmesini önlemek için simüle edilmiş bir ortamda başlandı. Yazılım yeterince iyi olduğunda da gerçek bir makine kullanılarak uçuşlar yoluyla iyileştirildi.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki yapay zeka desteği uzun süredir satranç gibi zeka ve pratik gerektiren oyunlarda da insanları yeniyor. Fakat drone yarışının ilk kez olduğu belirtiliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Digital Trends
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...