Telegram'a iki yeni özellik birden geldi

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:
Telegram'a iki yeni özellik birden geldi

Teknoloji Haberleri  / TGRT Haber

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, en büyük rakibi WhatsApp'tan iki özellik kopyaladı. Şimdiye kadar çoğunlukla WhatsApp, Telegram'ın özelliklerini kopyalıyordu.

Mesajlaşma uygulamaları arasındaki rekabet giderek dozunu artırıyor. Yeni yılda da sunacakları yenilik ve özelliklerle kullanıcılarını memnun etme uğraşında olan şirketler, zirve yarışında daha çok mücadele edecek.

Telegram, halihazırda müthiş özellikler sunuyor ve WhatsApp’a kıyasla daha işlevsel. Ancak daha çok kullanıcıya sahip olan WhatsApp’ta, Telegram’daki özelliklerin pek çoğunu platforma getirerek mevcut kullanıcılarına daha iyi deneyim sunmayı amaçlıyor. Şimdi ise durum daha farklı. Çünkü Telegram, WhatsApp’ta mevcut olan iki yeni özelliği uygulamaya getirdi.

Popüler uygulama, Ocak ayı güncellemesiyle bir defa görüntülendikten sonra kaybolan sesli ve görüntülü mesajlar, video veya sesli mesaj gönderirken kaydı durdurma ve okunma süresi kontrolleri dahil bir dizi yeni özelliği kullanıma sunuyor. Bunlardan en önemlisi; WhatsApp’ın popüler özelliklerinden biri olan; tek seferlik sesli mesaj gönderme.

TEK SEFERLİK GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ MESAJ EKLENDİ 

Telegram, geçtiğimiz yıl Eylül ayı güncellemesiyle bir defa görüntülenebilen fotoğraf ve video paylaşma özelliğini sunmuştu. Şimdi bu özelik, sesli ve görüntülü mesajları da kapsayacak şekilde genişletildi. Bir defa görüntülendikten sonra kaybolan sesli ve video mesaj gönderme adımları WhatsApp’tan çok farklı değil. Telegram’da tek seferlik sesli ve görüntülü mesaj göndermek için şu adımları takip etmeniz gerekiyor:

-Sohbet ekranında mikrofona dokunun

-Daha sonra sesli mesaj kaydı başlayacak

-Yukarı kaydırın

-Bir defa görüntüle simgesine dokunun

-Ok diyerek paylaşın

Mesajlaşma uygulaması, kullanıcılara artık özel konuşmaları üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor. Birebir özel sohbetlerde artık kullanıcılar, alıcının mesajlarını ne zaman okuduğunu görebilecek. Ek gizliliğe değer verenler için bu özellik ayarlardan devre dışı bırakılabiliyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...