Türkiye, kendi Starlink’ini kuruyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Türkiye, kendi Starlink’ini kuruyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / HABER MERKEZİ

Elon Musk’ın sahibi olduğu Starlink, Türkiye’de hizmet vermek için resmî görüşmelere devam ederken Türkiye’nin kendi alçak yörünge uydu sistemini kurma planı ortaya çıktı.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Türkiye’nin alçak yörünge sistemini yerli olarak kurmak istediklerini bildirdi. Koç “Ülkeler, kendi alçak yörüngeli sistemlerini kurmak yönünde çalışmalarına devam ediyor. Mesela Güney Kore önce lisansı verdi, sonra devlet olarak kendi alçak yörünge sistemlerini kurmak için çalışmalara başladı. Starlink şu anda tek. Biz nasıl Türksat ile yüksek yörüngede varsak alçak yörüngede de olmamız lazım. Türkiye olarak bu alana yatırım yapıp projeler geliştireceğiz” dedi.

STARLİNK TÜRKİYE, KEMAL GEÇER'E EMANET

Starlink, ülkemizde Starlink Türkiye isimli şirket kurdu. Tesla Türkiye’nin CEO’su Kemal Geçer, aynı zamanda Starlink Türkiye şirketinin CEO’luk görevini üstlenecek. Hem Tesla Türkiye hem de Starlink Türkiye’nin genel müdürlüğünü yürütecek olan Kemal Geçer Tesla’daki görevinden önce Lufthansa Hava Yolları’nın genel müdürüydü.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...