TUSAŞ açıkladı: 3 HÜRKUŞ, 2 ANKA daha teslim edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

TUSAŞ, sosyal medya platformları üzerinden yeni bir teslimat açıklaması yaptı. Savunma sanayii şirketi, Çad ile yapılan anlaşma kapsamında sattığı ANKA ve HÜRKUŞ hava araçlarının teslimatını tamamladıklarını duyurdu.

Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji hamlesindeki kilit öneme sahip şirketlerden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), geliştirdiği insanlı ve insansız hava araçlarıyla dünyanın dört bir yanında adından söz ettiriyor. İhracat yaptığı ülkelere baktığımızda yelpazesi oldukça geniş olan TUSAŞ, son olarak Çad ile yapılan anlaşma kapsamındaki sattığı araçları ülkeye ulaştırdı. Kuzey - Orta Afrika bölgesinde yer alan Çad, TUSAŞ'tan satın aldığı ANKA ve HÜRKUŞ'lara kavuştu. 

https://twitter.com/TUSAS_TR/status/1679738106298220545

TUSAŞ, resmi Twitter hesabından bir paylaşımla Çad teslimatını duyurdu. Savunma sanayii şirketi, "Teslimatlarımızı hızla sürdürüyoruz. 3 adet HÜRKUŞ, 2 adet ANKA’yı Çad Hava Kuvvetlerine teslim ettik." şeklinde bir açıklama yaptı. Bu açıklama metniyle birlikte hesaptan bir video görüntü de paylaşıldı. 

İLKLERİN UÇAĞI HÜRKUŞ PEYNİR EKMEK GİBİ SATILDI

Öte yandan, mayıs ayında TUSAŞ'ın elinde HÜRKUŞ kalmadığı yönünde haberler yayınlanmıştı. Nisan ayında katıldığı bir TV programında HÜRKUŞ ve ANKA'ya sipariş yağdığını belirten TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "ANKA'dan ayda 5 adet yapıyoruz. Şu anda Türkiye, sipariş yetiştirememe problemi yaşıyor." demişti. 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen HÜRKUŞ'ların son durağı Çad oldu. Pilot ve uçak bakım personeline yönelik eğitim çalışmaları da veren TUSAŞ, teslimatı sonrasında uçuş ve bakım için TUSAŞ personelini de ülkelere gönderiyor ve gerekli destek ve eğitimleri sağlıyor. 

(Kaynak: Türkiye Gazetesi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...