Twitter bir davayla daha karşı karşıya! Bu defa canı fena yanacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter bir davayla daha karşı karşıya! Bu defa canı fena yanacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Avustralyalı bir proje yönetimi şirketi, yaklaşık 700 bin dolarlık faturaların ödenmemesi nedeniyle Twitter'a dava açtı. Twitter, Musk tarafından satın alındığından bu yana fatura ve kira bedellerini ödememesiyle sık sık gündeme geliyor.

Twitter, faturaları ödemediği için bir davayla daha karşılaştı. Reuters'ın haberine göre, Avustralya merkezli bir proje yönetim şirketi olan Facilitate, Perşembe günü ABD'nin California eyaletinde Twitter'a karşı bir dava açtı. Facilitate, sosyal medya şirketinin Singapur'daki ofisini yapmak için yaklaşık 400 bin dolar harcamasının yanı sıra Twitter'ın dünya çapındaki dört ofisinde görev aldığını ve ödemelerin yapılmadığını ileri sürüyor.

Davada, ilk faturanın 28 Ekim 2022 tarihinde (Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sadece bir gün sonra) kesildiği aktarıldı. Bu arada, bu tarih, Twitter'ın Singapur ofisindeki çalışanlarını işten çıkarmasından da yalnızca bir hafta önceye denk geliyor.

Insider'ın haberine göre Singapur ofisi ilk olarak 2015'te açıldı ve Ocak ayında personeller, kira anlaşmazlığı nedeniyle kısa süreliğine işten çıkarıldı. 

Davaya göre, geçen Eylül'den Mart ortasına kadar toplam 40 bin ABD Doları tutarındaki üç fatura, Twitter'ın Avustralya ofisinin "hizmet dışı bırakılması" ve içindekilerin depoya kaldırılmasıyla sonuçlandı.

Sydney Morning Herald gazetesi, geçtiğimiz Temmuz ayında Twitter'ın Sidney ofisini kapattığını ve personele süresiz olarak evden çalışmalarını söylediğini bildirdi.

ELON MUSK FATURALARI ÖDEMEK İSTEMİYOR

Öte yandan, Facilitate'nin iddiasına göre şirket, Twitter'ın Londra ve Dublin ofislerinde 250 bin dolar maliyete neden olan birtakım sensör işleri yaptı. Bununla birlikte, Twitter'ın Londra ofisi de kira ödenmemesi sebebiyle başka bir davanın konusu oldu.

Evden çalışmaya karşı olduğunu belirten Elon Musk'ın kira ödememek için büyük çaba sarf ettiği de bilinen bir gerçek. Mayıs ayında altı eski çalışan tarafından açılan bir davaya göre Musk, danışmanlarından birine sabah 4'te yaptığı bir konuşmada "sadece ölü bedeni için kira ödeyeceğini" söyledi.

ABD'de bir yargıç, yerel şerifin aylardır kira ödemeyen Twitter'ın Boulder / Colorado ofisinden çıkarılmasına yardım etmesi gerektiğine karar verdi.

(Kaynak: Insider) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...