Twitter, istenmeyen tweet'lerden kurtulmanın yolunu buldu

Düzenleyen:
Twitter, istenmeyen tweet'lerden kurtulmanın yolunu buldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, kullanıcıların rahatsız olduğu bir sohbetten çıkmasını sağlayacak yeni bir özellik geliştiriyor. Son dönemlerde sosyal medya devi, kullanıcıları tacizci, sahte ya da istenmeyen hesaplardan kurtarmak için yeni yöntemler test ediyor.

Pek çok Twitter kullanıcısı, istemediği bir tweet’te kendini etiketlenmiş bulabiliyor. Ardından üst üste bildirim alarak, hiç istemediği sohbetten ötürü bir de rahatsız ediliyor. Ancak Twitter, bir ileti dizisinin parçası olmak istemeyen kullanıcılar için bir kaçış yolunu test ediyor olabilir. 

Araştırmacı

, yeni bir "bu sohbeti bırak" özelliğinin belirgin bir ekran görüntüsünü tweetledi. Ekran görüntüsünde göründüğü üzere özellik, bir Twitter görüşmesinden kullanıcı adınızın etiketini kaldırıyor. Ayrıca insanların görüşmede tekrar sizden bahsetmesini ve bu konuda bildirim almanızı engelleyecek. 

Twitter, istenmeyen tweet'lerden kurtulmanın yolunu buldu

Bu özellik, bildirimleri kapatan mevcut "bu konuşmayı sessize al" seçeneğinden farklı. İddialara göre, sohbetten ayrılınca kullanıcı adınız, bahsedilen tweet'te düz metin olarak görünecek. Yani '@' ile başlayan kullanıcı adınızın üzerine tıkladıklarında sizin profilinize doğrudan ulaşamayacaklar. 

Bununla birlikte, The Verge’ün haberine göre Twitter henüz bu özelliği test edip etmediğini açıklamadı. Ancak sosyal medya şirketinin benzer özellikler üzerinde durduğuna şahit oluyoruz. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...