Twitter'ın genel merkezindeki yanıp sönen dev X logosu kaldırıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'ın genel merkezindeki yanıp sönen dev X logosu kaldırıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Adını ve logosunu X olarak değiştiren Twitter'ın San Francisco'daki genel merkezinin üzerinde yer alan devasa ışıklı X logosu kaldırıldı. Müfettişler, personel tarafından tabelayı incelemelerinin engellendiğini ve dev X logolu tabelanın uygun izinlere sahip olmadığını açıkladı.

Parlayan dev bir X tabelası, Elon Musk'ın 'Twitter' olarak bilinen sosyal medya şirketinin San Francisco genel merkezine işaret ediyor. Ancak şirketin komşuları ve belediye yetkilileri bu görüntüden memnun değil. Twitter'ın genel merkezinin tepesinde yanıp sönen büyük bir X işareti, kurulduktan sadece birkaç gün sonra kaldırıldı.

Tabela, Cuma günü firmanın terasına yerleştirilmişti ve geceleri yakındaki binaların üzerine güçlü bir flaş ışığı ile X işaretini yansıtıyordu. Bina müfettişleri konuyu araştırdı ve hafta sonu 24 kişinin tabeladan şikayet ettiğini dile getirdi. 

X LOGOSUNDA İZİN KRİZİ

Yetkililer, tabelayı incelemek için çatıya çıkmalarına izin verilmediğini ve devasa ışıklı logo için gerekli izinlerin alınmadığını söyledi. 

Öte yandan, Elon Musk ise Cumartesi günü X işaretinin göz alıcı bir videosunu Twitter hesabından paylaşmıştı. 

Bu olay, Twitter'ın yaşadığı tek logo sorunu olmadı. Geçen hafta, binanın yanında yer alan Twitter logosunu kaldırma çalışması, yine izin alınmadığı için polis tarafından durduruldu. Logodaki harflerin büyük bir kısmı kaldırıldığı için bir süre sadece 'er' yazısı binada kaldı. 

Tüm bunlar, Elon Musk'ın şirketin adını Twitter'dan X'e değiştirmesiyle gelen yeni markalaşmanın sonucu. Musk, Twitter olarak bilinen platformu 'her şeyin uygulaması' haline getirmek istiyor ve WeChat'e benzetmeye devam edeceği aşikar. 

(Kaynak: SkyNews, The Guardian   -   Hazırlayan: Hilal Bardakcı / Türkiye Gazetesi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...