Üç popüler Xiaomi modeli artık güncelleme alamayacak!

Düzenleyen: / Kaynak: Kacper Skrzypek
- Güncelleme:
Üç popüler Xiaomi modeli artık güncelleme alamayacak!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Kacper Skrzypek

Xiaomi üç popüler akıllı telefon modeli için güncelleme desteğini kesti. Cihazlar, 2 büyük Android güncellemesinden sonra artık yeni güncellemeye ulaşamayacak.

Çinli teknoloji devi Xiaomi akıllı telefonlara yönelik yazılım desteğine ilişkin önemli bir haber ile karşımıza çıktı. Şirket kısa süre önce bir dizi önemli yenilikler içeren performans canavarı Xiaomi 14 serisini tanıtmıştı. Yeni cihazların Xiaomi 13T serisine benzer şekilde 4 nesil Android ve 5 yıllık güvenlik güncellemesi alma avantajına sahip olacağı belirtildi.

Bu adım, şirketin güncellemelerle ilgili politikasında önemli bir evrimi temsil ediyor ve markanın sektördeki diğer büyük şirketlerle aynı seviyeye gelmesine katkıda bulunuyor. Ancak ne yazık ki yeni yazılım politikası geriye dönük olmayacak. Bu da önceki nesil telefonlarda geçerli olmayacağı anlamına geliyor.

Mİ 10T SERİSİ VE POCO X3 İÇİN KÖTÜ HABER

Özellikle de Xiaomi, Mi 10T serisi ve POCO X3 gibi en popüler modellerinden bazıları için desteğin sona erdiğini duyurdu. Şirket ayrıca internet sitesinde EOL cihazlara ayrılmış bir sayfayı da güncelleyerek bu modelleri listeledi ve resmi olarak yazılım desteğinin sona erdiğinin sinyalini verdi.

Üç popüler Xiaomi modeli artık güncelleme alamayacak!

Bu akıllı telefonların 2020'nin ikinci yarısında piyasaya sürüldüğünü ve eski şirket politikasına uygun olarak yazılım desteğinin üç yıl sonra sona erdiğini belirtmekte fayda var.

CİHAZLAR 2 ANDROİD VE MIUI GÜNCELLEMESİ ALDI

Söz konusu modeller, destek süreleri boyunca iki Android ve MIUI güncellemesi aldı. Her ne kadar POCO'ya verilen desteğin sona ermesi beklenebilirse de esas olarak bu cihazlar yıllarca yüksek performans garantisi verebilir.

Buna rağmen Xiaomi'nin yeni politikasının olumlu bir yanı da bulunuyor. Şirket, 2021 yılından itibaren piyasaya sürülen bazı cihazlar için yazılım desteğini 4 yıla, hatta 2023 yılından itibaren bazı akıllı telefonlar için 5 yıla kadar uzatma kararı aldı.

Ancak bu faydanın esas olarak üst düzey modellerle sınırlı olduğu görülüyor. Xiaomi'den farklı olarak Samsung gibi diğer şirketler de orta sınıf ve giriş seviyesi cihazları için benzer destek uzantıları sunuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Kacper Skrzypek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...