Ukrayna hükümeti orduya destek için NFT satacak

Düzenleyen:
Ukrayna hükümeti orduya destek için NFT satacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Ukrayna hükümeti, Rus işgaline karşı ordusunu finanse etmek için değiştirilemez jeton (NFT) koleksiyonu çıkaracağını açıkladı. Duyuruyu başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov yaptı.

NFT'ler, dijital dünyada alınıp satılabilen ancak somut biçimi olmayan "türünün tek örneği" maddi varlıklardır. Birçok insan, NFT’leri bir yatırım aracı olarak kullanıyor. Bu dijital varlıklar aynı zamanda sahiplik sertifikası yerine de geçiyor. Yani bir eserin NFT halini almak, o görselin sadece size ait olduğunu gösteriyor. 

Ünlüler, şirketler ve kurumlar NFT geliştirip satmaya yönelirken, Ukrayna hükümeti de bu alana yönelmeye başladı. Ancak amaçları biraz daha farklı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi üzerine Ukrayna hükümeti, NFT satışları ile ordusuna destek olmak istiyor. 

Twitter üzerinden açıklama yapan Ukrayna başbakanı yardımcısı Mykhailo Fedorov, NFT koleksiyonunun yakında satışa sunulacağını söyledi. Böylece, kendi takas edilemeyen jeton koleksiyonunu yayınlayan ilk gelişmiş ülke olacak. 

Hükümet ayrıca acil yardım konusunda Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası ile görüşmelerde bulunuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...