Uzay hakimi olacak: SpaceX, 56 Starlink uydusunu daha uzaya gönderdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk'ın sahip olduğu uzay şirketi taşımacılığı SpaceX çalışmalarına devam ediyor. Kısa süre önce bugüne kadarki en büyük uzay aracı Starship'i test eden şirket, başarısız oldu. Uzay şirketi şimdi ise uzaya yeni Starlink uydularını gönderdi.

Elon Musk'ın sahip olduğu uzay şirketi SpaceX, 56 tane daha Starlink uydusunu yörüngeye fırlattı. Starlink uyduları, uzaydan küresel ve kesintisiz internet sağlamakla görev yapıyor. SpaceX, 56 Starlink uydusunu Falcon 9 roketiyle 14 Mayıs Pazar sabahı yani bugün uzaya yolladı. Fırlatma, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'nda yapıldı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Falcon 9 roketi, kalkış yaptıktan 8.5 dakika sonra Dünya'ya geri döndü. Falcon 9'un bu fırlatması 29. uçuşu olurken SpaceX'in de sadece 2023 yılında yaptığı 31. uzay görevi oldu.

56 Starlink uydusunu yörüngeye taşıyan roket, Atlantik Okyanusu'nda konuşlanmış SpaceX insansız gemisi Just Read the Instructions'a iniş yaparken yörüngeye gönderilen Starlink uydularının 65 dakika içinde konuşlandırılması planlanıyor. Ek olarak açıklanan son verilere göre şirketin şu anda uzayda 4 bin 400 tane Starlink uydusu görev yapıyor. 

STARSHIP İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan SpaceX, ilk denemede başarısız olsa da Starship üzerinde çalışmalara devam ediyor. Yine Elon Musk tarafından geliştirilen uzay aracı, insanları ve kargoları uzaya götürmek için yapıldı. Uzay aracı Starship'in daha önce Mars ve Ay'a inmesi öngörülen kısmına ait denemeler başarılı oldu. Ancak ikinci defa yapılan girişim patlamayla sonuçlandı. 

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...