WhatsApp, Android telefonlara yeni 'konuşma' özelliğini sundu

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
- Güncelleme:
WhatsApp, Android telefonlara yeni 'konuşma' özelliğini sundu

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

WhatsApp, görüntülü ve sesli konuşma işlevine yeni özellikler ekliyor. Son olarak platform, video konuşma için katılımcı sayısını artırdı ve aramalara küçük dokunuşlar yaptı.

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, görüntülü konuşma özelliğini her geçen gün geliştiriyor. Geçtiğimiz aylarda şirket, grup görüntülü konuşmaları için maksimum (en fazla) katılımcı sayısını önce 7'ye sonra 15'e çıkarmıştı. Şimdi ise WhatsApp'ın daha fazla katılımcı ile grup görüntülü konuşması yapmanın önünü açtığı anlaşılıyor.

Android kullanıcıları uygulamaları Google Play Store üzerinden yüklemekte ve mevcut uygulamaları buradan güncellemekte. WhatsApp'ın Play Store'daki en son güncellemesini (kodu 2.23.19.16) yükleyen bazı test kullanıcıları, yeni görüntülü konuşma özelliklerine sahip oldu. Artık grup görüntülü konuşmalar için en fazla katılımcı sayısı 31 oldu. Bunun yanı sıra aramalar sekmesi için yeni bir arayüz de sunuldu. 

WHATSAPP'TA KONUŞMALARA DOKUNUŞ

WABetaInfo'nun haberine göre, WhatsApp, aramalar sekmesine bazı küçük değişiklikler yaptı. Ekran görüntüsüne baktığımızda bunları görebiliyoruz. Özellikle, artık arama bağlantılarından bahsedilmiyor; bunun yerine, ekrana batığımızda, artık yalnızca bir veya daha fazla kişiyi aramanın mümkün olduğunu yazan bir ifade görüyoruz. Ayrıca kayan eylem düğmesi de 'artı' simgesiyle güncellendi.

WhatsApp, Android telefonlara yeni 'konuşma' özelliğini sundu

Yeni güncellemeyle ayrıca, 31 kişiye kadar grup görüntülü konuşması yapma imkanı da sunuldu. Yalnızca birkaç dokunuşla daha büyük bir katılımcı grubuyla hemen bağlantı kurmak mümkün olduğundan bu süreci eskisinden daha da hızlı hale getiriyor.

Bu arada şunu belirtelim: WhatsApp zaten 32 katılımcıya kadar grup görüşmelerine izin veriyordu, yalnız kullanıcıların arama başlatırken başlangıçta 15 kişilik bir seçim yapması gerekiyordu. Şimdi değişen şey ise bunun yerine direkt 31 kişiyi seçebilmek mümkün. 

Bu özellik, Google Play Store'da Android için en son WhatsApp beta güncellemesini yükleyen sınırlı sayıda beta testçisinin kullanımına sunuldu ve önümüzdeki haftalarda daha da fazla kişiye ulaşacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...