WhatsApp, aramalarda IP adresi gizleme özelliğini sundu... İşte nasıl yapacağınız

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
WhatsApp, aramalarda IP adresi gizleme özelliğini sundu... İşte nasıl yapacağınız

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Popüler anlık mesajlaşma ağı WhatsApp, aramalar için IP adresini gizleme seçeneğini tüm kullanıcılara sundu. Peki, WhatsApp'ta IP adresi nasıl gizlenir? İşte ayrıntıları...

WhatsApp'taki yeni bir özellik, uygulama üzerinden aradığınız kişiden IP adresinizi gizlemenize imkan tanıyacak. Bir kişinin IP adresini bilmek, konumu ve internet servis sağlayıcısı gibi pek çok kişisel bilgiyi ortaya çıkarabilir; bu nedenle IP adresini gizleme seçeneğine sahip olmak büyük bir gizlilik kazanımıdır.

Meta'ya ait mesajlaşma platformu blog hesabı üzerinden şu şekilde bir açıklama yaptı: "Bu yeni özellik, gizlilik konusunda en bilinçli kullanıcılarımıza yönelik ek bir gizlilik ve güvenlik katmanı sağlıyor."

WHATSAPP'TA IP ADRESİ NASIL GİZLENİR? 

WhatsApp şu anda aramaları ya kendi sunucuları üzerinden ya da ağ koşullarına bağlı olarak aradığınız kişiyle eşler arası adı verilen doğrudan bir bağlantı kurarak aktarıyor. Eşler arası aramalar genellikle daha iyi ses kalitesi sağlıyor ancak her iki cihazın da birbirlerinin IP adreslerini bilmesi lazım. 

Basitçe "Çağrılarda IP adresini koru" olarak adlandırılan yeni özelliği açtığınızda, ses kalitesi biraz düşecek olsa da eşler arası bağlantı kurmak yerine çağrılarınızı her zaman kendi sunucuları üzerinden aktaracaktır.

WhatsApp, aramalarda IP adresi gizleme özelliğini sundu... İşte nasıl yapacağınız

Şirket, tüm aramaların WhatsApp sunucularından geçse bile uçtan uca şifreli kalmaya devam edeceğini de vurguladı.

İsteğe bağlı olan "WhatsApp aramalarında IP adresini koruma" işlevini açmak için sırasıyla şu adımları takip edin:

• WhatsApp uygulamasını güncelleyin,

• WhatsApp'a girin ve ardından Ayarlar’a gidin,

• Gizlilik bölümüne tıklayın,

• "Gelişmiş" yazan ayara basın,

• "Aramalarda IP adresini koru" seçeneğini aktif edin. 

Bu özellik henüz kullanıma sunulmaya başlandığı için hesabınızda aktif olmayabilir. Eğer gizlilik ayarlarında "Aramalarda IP adresini koru" seçeneğini göremiyorsanız birkaç gün sonra tekrar deneyebilirsiniz. 

WHATSAPP GİZLİLİK ÖZELLİKLERİNİ ARTIRDI 

WhatsApp son birkaç aydır gizlilik ve güvenlik katmanlarına daha fazla özellik ekliyor. Haziran ayında şirket, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları otomatik olarak sessize almaya yarayan bir özellik başlattı. Ayrıca kullanıcıların uygulamada tek bir yerden bir dizi gizlilik ayarını yapmalarına imkan tanıyan bir "Gizlilik Kontrolü" bölümü de geldi. İnsanların belirli sohbetleri parmak izi veya yüz tanıma ile kilitlemesine imkan tanıyan bir özellik de bu yılın başlarında gelmişti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...