WhatsApp kullanıcıları dikkat! Masum görünen linki sakın göndermeyin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp kullanıcıları dikkat! Masum görünen linki sakın göndermeyin

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, Twitter ve Instagram gibi kullanıcı adı özelliğiyle gündemdeyken uygulamadaki bir sorun kullanıcıları çıldırttı. Sorunlu bir URL'yi (bağlantıyı) WhatsApp'ta göndermek, Android cihazlarda uygulamanın kilitlenmesine yol açabiliyor.

WhatsApp kullanıcıları, uygulamayı çökertecek ve mobil uygulamayı yeniden başlatmaya zorlayacak bir bağlantı göndermemeleri konusunda uyarılıyor. Rahatsız edici URL - wa.me/settings - normalde kullanıcıları WhatsApp ayarları sayfasına götürür. Ancak URL, bireysel veya grup sohbetinde gönderildiğinde, WhatsApp'ın çökmesine yol açar ve kullanıcıları uygulamayı yeniden açmaya zorlar.

Uygulama yeniden başlatıldığında ise kullanıcılar eğer bağlantıyı içeren sohbeti açmaya çalışmazsa normal şekilde çalışmaya devam eder. Öte yandan, şimdilik bu sorunun nedeni kesin olarak bilinmiyor.

WHATSAPP'TAKİ URL SORUNU SADECE ANDROID'TE

DailyMail'ın aktardığı bilgilere göre, can sıkıcı hata yalnızca Android telefonlar için geçerli bir sorun gibi görünüyor. Yani iOS WhatsApp uygulaması ve masaüstü sürümü hatadan etkilenmişe benzemiyor. 

Dolayısıyla, bunu yaşayan herhangi bir Android kullanıcısı, URL'yi içeren mesajı silmek için WhatsApp'ın masaüstü sürümünü kullanmak zorunda kalabilir. Alternatif olarak sorundan etkilenen kullanıcılar, söz konusu URL'yi gönderen kişilerden mesajı silmelerini isteyebilir. 

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Masum görünen linki sakın göndermeyin

WhatsApp'ın çökmesine neden olan URL sorunu

Sözde 'crash loop' hatası ilk olarak '@pandyaMayur11' isimli Twitter kullanıcısı tarafından fark edildi ve Android Authority tarafından hata kaleme alındı. @pandyaMayur11 WhatsApp uygulamasını çökerten soruna ilişkin

atarak, "Bu mesajı herhangi bir sohbete göndermeyin, aksi takdirde WhatsApp çöker (yalnızca Android'de oldu). Zaten gönderdiyseniz bunu silmek için WhatsApp web veya masaüstü uygulamasını kullanın." dedi. 

Başka bir kullanıcı ise Twitter paylaşımında, WhatsApp'ta bazı kişilerin 'çocukça' davrandığını belirterek, diğer kullanıcılara kasıtlı olarak sorun çıkarmak için URL'yi grup sohbetlerine gönderdiklerini söyledi.

(Kaynak: DailyMail) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...