WhatsApp 'Teyzeler bu özelliğe bayılacak' diyerek duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
WhatsApp 'Teyzeler bu özelliğe bayılacak' diyerek duyurdu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

WhatsApp, mesajlaşma uygulamasına gelen son özelliği duyurdu. Uygulamanın iOS sürümünde kullanıma sunulan özellik için platform, yaptığı açıklamada "Teyzeler video mesajlara bayılacak" ifadesini kullandı.

MUHABİR: MURAT MAKAS - iOS WhatsApp uygulamasında 23.15.1.76 kodunu taşıyan yeni güncelleme ile bir süredir test aşamasında olduğu bilinen video mesaj özelliği geldi. WhatsApp'ın video mesaj kaydetme ve paylaşma özelliği böylece iOS kullanıcılara sunulmuş oldu. Spesifik olarak, bu özellik, kullanıcıların 60 saniyeye kadar süren gerçek zamanlı videoları paylaşmalarına imkan tanır ve sesli not göndermek gibi oldukça zahmetsiz bir işlev. 

Mark Zuckerberg de bu özelliğin yakında WhatsApp'ta yayınlanacağını ve önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara ulaşmasının beklendiğini duyurmuştu. İşte artık resmen tüm kullanıcılara sunuldu. 

WHATSAPP VİDEO MESAJ ÖZELLİĞİ BAŞLATILDI

Bu ekran görüntüsüne baktığımızda, özelliği ekranın sağ alt tarafında bulunan video kamera butonuna tıklayarak kullanabileceğimizi anlıyoruz. Kullanıcılar ayrıca videoyu kaydederken 'eller serbest' modunu da kullanabilir, yani eller serbest modunu açtıktan sonra telefonu tutmaları ya da ekrana dokunmaları gerekmez. Böylece video gönderirken telefonu bir yere sabitleyip 'eller serbest' modunu açtıktan sonra ellerinizi rahatça kullanabilirsiniz. 

WhatsApp 'Teyzeler bu özelliğe bayılacak' diyerek duyurdu

Bir sohbette görüntülü mesajlar açıldığında otomatik olarak sessiz modda oynatılacağını ve sesin yalnızca videoya dokununca açılacağını ise hatırlatalım. 

Bununla birlikte, bireysel sohbetler ve gruplarda paylaştığınız görüntülü mesajlar her zaman uçtan uca şifreleme ile korunacaktır ve yalnızca ilgili alıcı tarafından görüntülenebilir.

Video mesajlarını kullanmak, kullanıcılara normal videolara kıyasla bir avantaj da sağlar. Aslında duygularınızı göstermenin ve o anı başkalarıyla paylaşmanızın daha hızlı ve daha doğrudan bir yolunu sunar.

WhatsApp 'Teyzeler bu özelliğe bayılacak' diyerek duyurdu

Bu arada, video mesajlar düzenlenemez, değiştirilemez ve iletilemez. 

Öte yandan, WhatsApp'ın resmi Threads hesabından yapılan açıklamada konuya ilişkin "Teyzeler görüntülü mesajlara bayılacak" denildi. 

(Kaynak: WABetaInfo, Derleyen: Türkiye Gazetesi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...