Bizzat Zuckerberg duyurdu! WhatsApp'ı kolaylaştıracak yenilik

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget, TechCrunch
- Güncelleme:
Bizzat Zuckerberg duyurdu! WhatsApp'ı kolaylaştıracak yenilik

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget, TechCrunch

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gruplar için yeni bir özellik daha sundu. Artık kullanıcıların bir grup oluşturması çok daha kolay olacak.

WhatsApp artık isim vermeden küçük gruplar oluşturmanıza izin verecek. WhatsApp, Instagram ve Facebook'un sahibi Meta şirketinin CEO'su Mark Zuckerberg yeni özelliği bir Facebook gönderisinde duyurdu. Mark Zuckerberg, zaman zaman yeni özellikleri bizzat kendi hesaplarında yaptığı paylaşımlarla açıklıyor. Bu yeni özelliği de Zuckerberg, bir fotoğraf eşliğinde takipçileri ve teknoloji dünyasıyla paylaştı. 

Peki, yeni özellik ne anlama geliyor? Bu yenilik, artık bir WhatsApp grubu oluştururken gruba bir isim vermeniz gerekmediğine işaret ediyor. Yani bir isim vermeden de küçük bir WP grubu oluşturabilirsiniz. Bu özellik gelene kadar ise WhatsApp'ta grup oluşturmak için ilk etapta gruba bir isim vermeniz gerekiyordu.

Bizzat Zuckerberg duyurdu! WhatsApp'ı kolaylaştıracak yenilik

İSİM VERİLMEYEN WHATSAPP GRUPLARI DAHA KÜÇÜK 

Saygın teknoloji sitelerinden TechCrunch, isim verilmeyen grupalrın bir ada sahip olan gruplara kıyasla çok daha küçük olabileceği bilgisini verdi. Bir ad verilen gruplara 1.024 katılımcıya kadar kişi eklenebiliyor. 

Ayrıca WhatsApp'ın isimsiz gruplar için üyelerine göre yer tutucu adları otomatik olarak oluşturacağı bildiriliyor. Örneğin, Zuckerberg'in yukarıdaki örnek görselinde aralarında geçen bir sohbet için 'Rocco ve Li-Chen' adının kullanıldığı görünüyor.

Üyelerin kişilerini nasıl kaydettiklerine bağlı olarak grup adı da her üye için farklı görünecektir. Eğer rehberinizde kayıtlı olmayan bir kişinin grubuna dahil olursanız, telefon numaranız grupta görünecek. 

Bu, özelliğin daha çok arkadaşlar, aile veya meslektaşlar için tasarlandığını ortaya çıkarıyor. Yani yabancı, rehberinizde kayıtlı olmayan kişilerle ortak gruplarda bulunmak için tasarlanmış bir özelliğe benzemiyor. 

Öte yandan, özelliğin önümüzdeki birkaç hafta içinde dünya çapında kullanıma sunulacağı da söylendi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget, TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...